Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Ředitelem českokrumlovské nemocnice by měl být Vojtěch Remeň

Novým ředitelem českokrumlovské nemocnice by se měl stát dosavadní člen představenstva společnosti Vojtěch Remeň. Nahradil by Jindřicha Floriána, který v lednu z funkce ředitele odstoupil. Rada Jihočeského kraje, která je jediným akcionářem nemocnice, dnes doplnila do představenstva lékařku Danielu Kopřivovou.

„Představenstvo, které je nyní kompletní, si samo bude volit svého předsedu. Měl by se jím stát Vojtěch Remeň," uvedl hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba. Florián z funkce odstoupil poté, kdy ho k tomu v půlce ledna vyzval právě Kuba. Důvodem byl fakt, že tehdejší ředitel nemocnice nechal proti covidu-19 očkovat i příbuzné a známé zaměstnanců nemocnice. Stalo se tak v době, kdy na vakcíny měli nárok jen zdravotníci a další preferované stanovené skupiny.

Podle Kuby tím ředitel porušil jihočeskou vakcinační strategii a naboural důvěru Jihočechů v systém. Florián uvedl, že k očkování příbuzných a známých zaměstnanců přistoupil v momentě, kdy po preferovaných skupinách zůstaly volné vakcíny, jež bylo třeba v omezeném čase využít.

Od té doby bylo představenstvo nemocnice tříčlenné. Počet jeho členů dnes doplnila rada Jihočeského kraje na standardní stav.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto jihnem.cz

Štítky ČR, správa, nemocnice, Jihočeský, Č. Krumlov, Jihočeský kraj, Kuba, Martin Kuba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ředitelem českokrumlovské nemocnice by měl být Vojtěch Remeň  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.