Daniel Turek si pochvaloval i atmosféru posledního závodu série Českého svazu cyklistiky, kdy nemusel jet na svém trenažéru sám doma, ale s ostatními finalisty na jednom místě. „Myslím, že mi pomohly i zkušenosti z předchozích závodů, hodně jsem využil jízdu v háku,“ zhodnotil svůj výkon po závodu. „V závěrečném kopci jsem zkusil zrychlit, Honza to vzal více tempově. Vybudoval jsem si náskok a ten jsem zkusil držet,“ dodal na adresu druhého Jana Škarnizla. 

Šampionkou mezi ženami je rychlobruslařka Martina Sáblíková, která s pohodlným náskokem a zcela bez ohrožení jako první projela virtuálním cílem zvlněné tratě vedoucí okolím Brna. „Na začátku jsem to trochu přehnala a musela jsme se poprat s vysokou tepovkou. Musím říct, že výstup na Tourmalet byl pro mě jednoduší,“ řekla pár minut po dojetí česká olympionička. „Musím říct, že mě to hrozně baví, je to náročné a tepovka moc neklesá během celé trati a to je pro mě jako rychlobruslaře dobře,“ dodala s tím, že na jízdu na trenažeru je ze svého tréninku zvyklá a nevyloučila tak účast v dalších virtuálních závodech a vyjížďkách.

Kompletní výsledky 

Závod se jel zčásti na trati jarní klasiky V. Bíteš – Brno – V. Bíteš, závodníci na trenažerech absolvovali trasu dlouhou 30,5 km. Dohromady 17 z nich absolvovalo závod na jednom místě, v prostředí autosalonu AUTO Opat v Nupakách u Prahy a to za přísných hygienických podmínek. Všichni jeli na zkalibrovaných trenažérech, které byly nastaveny přesně podle jejich hmotnosti tak, aby výsledek byl zcela objektivní.  Závodníci v obložení obrovských větráků tak tentokrát mohli porovnávat své výkony nejen v aplikaci na obrazovkách, ale byli i v přímém kontaktu. 

Počet účastníků virtuálního závodu byl 349 a zapojili se do něj cyklisti nejen z České republiky, ale i nadšenci z celého světa, např. z USA, Kanady, Brazílie, Německa, Velké Británie, Nepálu nebo Peru.

Záznam závodu, který komentovali reprezentační trenér Tomáš Konečný a televizní komentátor Tomáš Jílek, je možné vidět zde: