Dvěma tisícům seniorů nabídlo město pomoc s registrací k očkování a darovalo jim respirátory
Předávání respitárorů. Foto: město Bílina
Teplice

Bílina - Všechny seniory starší sedmdesáti let z Bíliny kontaktovali pracovníci úřadu, vedení města, hasiči či dobrovolníci z řad učitelek MŠ Čapkova a Za Chlumem s nabídkou pomoci při registraci na očkování proti COVID-19. Celkem zhruba dvacet lidí.

“Od konce ledna jsme pomáhali registrovat zájemce starší osmdesáti let, protože se v tu dobu začala očkovat tato skupina obyvatel. Jak se v systému otevřela možnost pro registraci skupiny sedmdesát plus, zaměřili jsme se i na tyto občany. Těší mě, že se nám podařilo fyzicky obejít všechny seniory, kteří nevyužívají bílinskou pečovatelskou službu v poměrně krátké době, pomoci některým s registrací na očkování a zejména pak každému rozdat pět kusů respirátorů, které pro seniory město zakoupilo. Děkuji všem zaměstnancům úřadu, dobrovolným hasičům i dalším dobrovolníkům, kteří nám pomohli,” uvedla starostka města Zuzana Schwarz Bařtipánová. Celkem bylo rozdáno 9 795 respirátorů.

Ze skupiny 80+ kontaktovali pracovníci a dobrovolníci 371 osob, přes třicet z nich chtělo s registrací pomoci. O desetiletí mladších seniorů bylo téměř 1600 a o pomoc stálo dvě stě z nich. “Těm seniorům, které jsme doma nezastihli nebo kteří nebyli v době návštěvy rozhodnuti, zda se nechat očkovat, jsme zanechali letáček a s registrací jim pomáhají po telefonu naše asistentky na čísle 417 810 801 nebo s nimi vyplní registraci při osobní návštěvě kanceláře starostky,” vysvětlila místostarostka Marcela Dvořáková.

“Za seniory starší osmdesáti let jsme chodili poslední týden v lednu, za sedmdesátníky tři týdny od začátku března. S registrací však pomáháme stále, protože se na nás obracejí lidé, kteří při prvním kontaktu pomoc odmítli, ale nyní by ji chtěli využít. I toto je tedy samozřejmě možné,” dodala vedoucí oddělení sociální péče Věra Kodadová.

S osobním kontaktováním mladších skupin obyvatel při pomoci s registrací se již nepočítá, kdokoli se však může obrátit s prosbou o pomoc na telefonní číslo 417 810 801 nebo na pracovnice odboru sociálních věcí a zdravotnictví sídlící v budově městského úřadu na Žižkově náměstí či je může zastihnout na telefonu 417 810 937.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru