Hlavní obsah

Před cestou na EURO nejprve příprava s Itálií, pak domácí generálka s Albánií

Aktualizováno

„Další špičkové mužstvo,“ kvitoval trenér české fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý, když italská fotbalová asociace potvrdila, že její squadra v rámci příprava na EURO proti jeho výběru 4. června v Boloni nastoupí. Duel byl v plánu už v loňském roce, jenže koronavirová pandemie všechny plány zhatila. Příprava se nehrála, evropský šampionát byl přeložený na rok letošní.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Fotbalisté Itálie, kteří ve čtvrtek při vstupu do kvalifikace o MS 2022 porazili 2:0 Severní Irsko, budou soupeřem českého týmu.

Článek

Po roce se obě asociace k původnímu plánu vrátily a dohodly se, že se po roce v Boloni hrát přece jen bude. Pro českou reprezentaci hotové terno, protože právě v Itálii bude probíhat závěrečné soustředění. Do Jižního Tyrolska, konkrétně resortu Ski- & holiday area Gitschberg Jochtal, odcestuje Šilhavého výběr 31. května, o čtyři dny později se v Boloni utká s italskou squadrou.

Generálka pak čeká českou reprezentaci po návratu domů 8. června proti Albánii.

„Dopadlo to, jak jsme chtěli. Itálie bude před mistrovstvím Evropy výborná prověrka. Navíc nebudeme muset složitě cestovat do jiné země, než ve které se budeme na EURO chystat," pochvaloval si po souhlasu italské asociace manažer národního týmu Libor Sionko.

Ukážeme kuráž! Fotbalová reprezentace má song na EURO od Tří sesterVideo: FAČR

„V zápasech proti Brazílii a Německu nasbírali hráči cenné zkušenosti. Podobně nám může pomoct také utkání proti Itálii. Čeká nás těžký soupeř se slavnou minulostí, ale na EURO nás potom narazíme také na velmi kvalitní týmy, takže tuto konfrontaci vítáme," přidával se trenér české Jaroslav Šilhavý.

I generálku proti Albánii vedení reprezentace kvituje.

„Chtěli jsme hrát doma po návratu z přípravného kempu. Okruh možných soupeřů se tudíž zužoval, ale Albánie těmto podmínkám vyhověla. Je to tým, který šel v poslední době výsledkově nahoru. Neprohrál posledních pět zápasů a vyhrál svou skupinu Ligy národů, takže postoupil do ligy B," uvedl manažer české reprezentace Libor Sionko

V základní skupině evropského šampionátu, která by se měla hrát v Glasgowě a Londýně, čeká na českou reprezentaci postupně domácí Skotsko (14. června), poté Chorvatsko (18.června) a nakonec v londýnském Wembley domácí Anglie (22. června).

Reklama

Související témata: