26. března 2021 • 15:40

Pešán nominoval do přípravy na MS. V týmu 12 nováčků i trio z KHL

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třiadvacet hráčů zařadil do úvodní nominace na start přípravy před mistrovstvím světa v Lotyšsku trenér českých hokejistů Filip Pešán. Je mezi nimi trio krajánků z Kontinentální lize - brankář Roman Will z Čeljabinsku a obránci Vojtěch Mozík s Andrejem Šustrem z Kunlunu. Sbírat zkušenosti bude dvanáct nováčků.



Na první starty v dresu národního týmu čekají brankáři Dominik Frodl, Milan Klouček, obránci Vojtěch Budík, Radim Šalda, Jan Ščotka, Libor Zábranský a útočníci Jiří Černoch, Jan Hladonik, Luboš Horký, Jakub Pour, Karel Plášek a Marek Zachar.

Nejmladší z nich jsou dvacetiletí Plášek z Brna a Zábranský, který v sezoně hostoval z Komety v Karlových Varech. Kapitán české dvacítky z loňského domácího mistrovství světa v Ostravě by mohl napodobit svého otce Libora Zábranského staršího. Majitel, generální manažer i dosavadní kouč kouč Komety v národním týmu sehrál 35 utkání a vstřelil jednu branku.

Pešán se svými asistenty Martinem Strakou a Jaroslavem Špačkem přivítá tým na prvním srazu v úterý v pražské Tipsport aréně, kde budou hokejisté trénovat do čtvrtka. Na stejném místě se pak bude připravovat reprezentace i další dva týdny.

První zápasový test čeká český výběr ve čtvrtek 22. dubna proti Rakousku ve Vídni, k sobotní odvetě se soupeři přesunou do Jindřichova Hradce. Další dva zápasy Euro Hockey Challenge s Německem jsou na programu ve čtvrtek 29. dubna a v sobotu 1. května v Norimberku. Ve čtvrtek 6. května a o den později v Praze završí Pešánův tým sérii EHCh dvojzápasem proti Slovensku.

V O2 areně se uskuteční od středy 12. května do soboty 15. května závěrečný díl Euro Hockey Tour. Domácí tým na Českých hrách změří síly s tradičními soky Finskem, Švédskem a Ruskem.

Mistrovství světa v Lotyšsku se bude hrát od 21. května do 6. června. Čeští hokejisté do něj vstoupí v první hrací den zápasem proti Rusku. V základní skupině A je dále čekají duely se Švýcarskem (22. května), Běloruskem (24. května), Švédskem (27. května), Velkou Británií (29. května), Dánskem (31. května) a Slovenskem (1. června).

Nominace českých hokejistů na start přípravy před MS v Lotyšsku:

Brankáři
Dominik Frodl (Plzeň; 0 startů), Milan Klouček (Pardubice; 0), Roman Will (Čeljabinsk/KHL; 6)

Obránci
Vojtěch Mozík (45 zápasů/4 branky), Andrej Šustr (oba Kunlun/KHL; 14/1), Vojtěch Budík (Plzeň; 0/0), Daniel Gazda (Zlín; 4/1), Filip Král (Kometa Brno; 3/0), Radim Šalda (Hradec Králové; 0/0), Jan Ščotka (Litvínov, 0/0), Libor Zábranský (Karlovy Vary; 0/0)

Útočníci
Ondřej Beránek (11/1), Jiří Černoch (0/0), Jakub Flek (6/2), Jan Hladonik (všichni Karlovy Vary; 0/0), Petr Kodýtek (6/0), Jakub Pour (0/0), Filip Suchý (všichni Plzeň; 2/0), Matěj Blümel (Pardubice; 3/2), Jan Dufek (Zlín; 2/0), Luboš Horký (Pardubice; 0/0), Karel Plášek (Kometa Brno; 0/0), Marek Zachar (Hradec Králové; 0/0).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play-off
Články odjinud


Články odjinud