InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Kroužkování ptáků s přednáškou

    pátek 19.4 9:00 - Sýpka u rybníka Topič

  • Multinstrumentální koncert kapely Jablkoň

    pátek 19.4 19:30 - Hospoda U Datla, Blatná

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jarní budíček na Stezce zdraví v Třeboni letos proběhne netradičně

TŘEBOŇ - Tradiční akce pro rodiny s dětmi, kterou každým rokem pořádá Dům přírody Třeboňska pod názvem Jarní budíček, má letos kvůli přetrvávající nepříznivé situaci podobu terénní hry. Tu si zájemci mohou zahrát individuálně, a to až do konce velikonoční svátků.

„Jarní budíček jsme připravili ve spolupráci s kolegy z třeboňské Záchranné stanice pro zvířata, kteří vytvořili poznávací hru v rámci projektu Oživené stezky," uvedla referentka Domu přírody Marie Jirková.

Hra bude k dispozici do 5. dubna. U čtrnácti stanovišť naučné stezky najdou hráči připravené cedulky s informacemi a úkoly. „Na návštěvníky čekají otázky zaměřené na druhy našich stromů, zábavné sportovní úkoly inspirované zvířaty a luštění tajenky, ze které získají číselný kód ke schránce s pokladem. Ta je umístěna u třeboňské Záchranné stanice a naleznou ji podle vydří stopy," dodala Marie Jirková.

Délka trasy je 3,6 kilometru po naučné stezce a dále pak 1,8 kilometru městem do cíle k pokladu. Všechny potřebné informace k terénní hře jsou uvedeny na začátku Stezky zdraví i na každém jejím stanovišti a také je možné si pravidla stáhnout na webových stránkách třeboňského informačního centra.

Naučná Stezka zdraví v Třeboni byla obnovena v srpnu roku 2008. Cvičebně herní prvky z akátového dřeva na ní nyní doplňují i naučné panely. Na každé zastávce se návštěvníci místa seznámí s jedním druhem domácích dřevin. Výchozí bod stezky je v sousedství Masarykova náměstí v Třeboni, u parkoviště hned za Hradeckou bránou.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace