Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Řidiče potkají o víkendu uzávěrky sjezdů z dálnice D1

Od soboty začínají silničáři v Brně opravovat dva sjezdy z dálnice D1. Jedná se o exit 194, kde řidiči opouští dálnici směrem z Ostravy a exit 196, který se nachází také na jihu Brna směrem od Hustopečí. Práce nebudou komplikovat dopravu déle než 3 týdny.

Řidiči mířící po dálnici D1 z Ostravy směrem na jih od Brna budou muset sjet z dálnice dříve výjezdem na Brno-centrum a následně Bohunickou ulicí zpět silnici I/52, která vede na Vídeň. Další opravě sjezdu se nevyhnou šoféři, kteří pojedou po dálnici D2 směrem od Hustopečí a budou chtít pokračovat ve směru na Prahu. Zde povede objízdná trasa dřívějším exitem na Slatinu, kde se lidé otočí a najedou na zpět na dálnici D1.

Dálniční policisté i jejich kolegové z brněnského dopravního inspektorátu se budou problematickým místům věnovat,“ řekl mluvčí policie Pavel Šváb. Podle Švába mají být řidiči na těchto úsecích opatrní a věnovat pozornost změnám dopravních značek například u letiště. Oprava exitu 196 by měla být kratší a řidiči zde budou pociťovat komplikace zhruba týden.

Poslední omezení plánují silničáři na 189. kilometru dálnice D1 směrem na Vyškov. „Musíme opravit povrch vozovky, která je velmi poškozená po loňské vážné dopravní nehodě, kdy na místě hořely 2 kamiony, osobní automobil a bohužel zemřeli 3 lidé,“ uvedla mluvčí Ředitelství silnic a dálnic ČR Lucie Trubelíková. Opravy v tomto úseku se budou týkat jen následujícího víkendu, kdy v sobotu bude uzavřen pravý jízdní pruh od časných ranních hodin do odpoledne a v neděli se do 13. hodiny dokončí oprava levého pruhu.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ŘSD ČR

Štítky oprava silnic, D1, ŘSD, policie, dálnice, Dálnice D1, Brno, Ostrava, Hustopeče, Vídeň, Pavel Šváb, Praha, Ředitelství silnic a dálnic, Slatina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiče potkají o víkendu uzávěrky sjezdů z dálnice D1  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.