Bývalá poradkyně hejtmana má provozovateli největších nemocnic v kraji uhradit vzniklou škodu
Krajská zdravotní chce zpět způsobenou škodu. Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Členové představenstva Krajské zdravotní (KZ), provozovatele největších nemocnic v Ústeckém kraji, na svém jednání v pátek vyjádřili politování nad tím, že došlo ke zpochybnění účelného vynakládání prostředků v KZ. Pro představenstvo je naprostá priorita všechny zdroje využívat k zajištění zdravotní péče.

„Kontrolní mechanismy představenstva problém odhalily rychle a okamžitě došlo k nápravě. Smlouvy byly ukončeny a představenstvo odvolalo generálního ředitele jako odpovědnou osobu za jejich uzavření,“ uvedl za představenstvo Josef Šedlbauer.

Za nejlepší řešení situace považuje představenstvo společnosti vrácení finančních prostředků KZ.

„Představenstvo uložilo generálnímu řediteli tuto výzvu paní Vladislavě Marschallové zaslat. Pokud k tomu nedojde, Krajská zdravotní bude vymáhat doložitelně vzniklou škodu právní cestou. Věříme, že tato situace, jakkoli nepříjemná, zároveň jasně ukázala, že v KZ podobné nestandardní postupy nejsou a nebudou tolerovány,“ dodal Josef Šedlbauer.

Vladislava Marschallová měla v Krajské zdravotní pracovní smlouvu s nadstandardní odměnou 130 tisíc korun měsíčně a byla zpochybňována její pracovní náplň. Zároveň ale působila na krajském úřadě na dohodu o pracovní činnosti a byla poradkyní hejtmana. Více v článku Kritizovaná poradkyně u hejtmana končí, krajská koalice kauzu ustála.

"Já i celá krajská organizace hnutí ANO považujeme situaci za nepřijatelnou, a proto jsme se dohodli, že paní Marschallová ukončí dohodu o pracovní činnosti na krajském úřadě. Tím skončí i na pozici mé poradkyně. Paní Marschallová zároveň informovala krajskou organizaci hnutí ANO, že zároveň rezignuje na pozici krajské místopředsedkyně, a to se také stalo,“ uvedl před několika dny hejtman Jan Schiller.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru