HBO GO: Novinky a tipy na duben 2021

HBO GO: Novinky a tipy na duben 2021
Přátelé (1994-2004) | National Broadcasting Company (NBC)
Nejzajímavější novinky:
Fargo IV (2020)
Fargo
Čtvrtá řada úspěšného černohumorného krimi seriálu nás zavede do Kansas City 50. let minulého století. Loy Cannon (Chris Rock), který řídí afroamerickou zločineckou organizaci, uzavře dost labilní příměří s konkurenční italskou mafií a společně ovládají alternativní temnou ekonomiku zahrnující podvody, korupci a obchod s drogami. Aby oba bossové posílili vzájemné mírové soužití, vymění si navzájem svoje nejstarší syny. Ve smyslu dohody je Cannon povinen vychovávat syna svého rivala, jako by byl jeho vlastní. Když ovšem šéfa kansaské mafie odvezou do nemocnice, aby se podrobil rutinní operaci, začne se odvíjet série nečekaných událostí.
Celá série bude dostupná od 1. dubna.

Viktoriánky (2021)
Viktoriánky
Srpen 1896. Viktoriánský Londýn se otřese v základech podivnou událostí, v jejímž důsledku někteří – povětšinou ženy – získají úžasné či až znepokojující nadpřirozené schopnosti. Bez ohledu na to, kterým „směrem“ se ti, již se nově ocitli na okraji společnosti, vydají, všem z nich hrozí vážné nebezpečí. Amalia True (Laura Donnelly), tajemná vdova s tvrdou pěstí, a geniální mladá vynálezkyně Penance Adair (Ann Skelly) dostanou za úkol tyto „sirotky“ s nadpřirozenými schopnostmi ukrývat a chránit. Za tímto účelem se budou muset postavit brutálním silám odhodlaným vyhladit celý jejich druh.
První epizoda bude k dispozici 12. dubna.

Přátelé (1994-2004)
Přátelé
Slavný a neuvěřitelně populární americký sitkom je vítězem několika Zlatých glóbů, cen Emmy a držitelem mnoha nominací. Prostřednictvím milého a inteligentního humoru dává každá epizoda nahlédnout do (ne)všedních životů šestice hlavních postav – skupiny přátel žijících v New Yorku.
Všechny epizody budou dostupné s českými titulky i dabingem od 15. dubna.

Wonder Woman 1984 (2020)
Wonder Woman 1984
Ve druhém dílu úspěšné komiksové série žije Diana Prince alias Wonder Woman (Gal Gadot) nepozorovaně mezi obyčejnými lidmi v 80. letech minulého století. Ačkoli plně rozvinula své schopnosti, nevystavuje se na veřejnosti, ale věnuje se sbírce starověkých artefaktů a hrdinské činy provádí pouze tajně. Diana však brzy bude muset shromáždit veškerou svou sílu, moudrost a odvahu, aby mohla čelit novým nepřátelům - proradnému podnikateli Maxwellu Lordovi (Pedro Pascal) a Cheetah (Kristen Wiig), která oplývá nadlidskou silou a obratností.
Snímek bude dostupný od 15. dubna.

Mare z Easttownu (2021)
Nová sedmidílná dramatická minisérie je dílem scénáristy Brada Ingelsbyho (Cesta zpátky) a režiséra Craiga Zobela (Američtí bohové, Lov). Oscarová Kate Winslet zde představuje Mare Sheehan, detektivku z malého města v Pensylvánii, která vyšetřuje vraždu, zatímco se jí život rozpadá pod rukama. Seriál prozkoumává temnou stránku uzavřené komunity a je autentickým příběhem o tom, jak mohou rodina a tragédie minulosti sehrát určující úlohu v naší přítomnosti V dalších rolích se objeví Guy Pearce, Evan Peters, Jean Smart aj.
První epizoda bude k dispozici 19. dubna.

Příběh služebnice IV (2021)
Příběh služebnice
Nová řada úspěšné a oceňované seriálové adaptace stejnojmenného dystopického románu Margaret Atwood nás opět zavede do totalitního Gileádu (původně USA), v němž prakticky neexistují ženská práva. Hlavní hrdinkou je mladá žena June (Elizabeth Moss), která se po státním převratu musela proti své vůli stát jednou z tzv. služebnic, tj. žen, které jsou nuceny neplodným privilegovaným manželským párům rodit děti. June tak ze všech sil usiluje o to, aby sebe a svou dceru dostala z Gileádu pryč.
První tři epizody budou dostupné 30. dubna.

Tipy na starší a dříve přidané filmy:
Chicago (2002)
Chicago
Filmová adaptace úspěšného stejnojmenného broadwayského muzikálu je příběhem průměrné sborové tanečnice Roxie (Renée Zellweger), která se pro slávu rozhodne vraždit. Když to udělá, skončí za mřížemi společně s kabaretní hvězdou Velmou (Catherine Zeta-Jones), která s pomocí prohnaného právníka Billyho Flynna (Richard Gere) rozpoutá kolem svého zločinu mediální šílenství. Poté, co Flynn vezme Roxiein případ, udělá z ní nejžhavější bulvární senzaci, čímž připraví půdu pro pěvecký a taneční souboj mezi oběma přehnaně horlivými rivalkami. Hvězdně obsazený snímek režiséra Roba Marshalla (Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna, Mary Poppins se vrací) získal v roce 2003 šest Oscarů, včetně ceny za nejlepší film.

Whiplash (2014)
Whiplash
Hrdinou strhujícího dramatu Damiena Chazellea (La La Land, První člověk), které bylo oceněno třemi Oscary, je Andrew Neiman (Miles Teller), devatenáctiletý jazzový bubeník, jenž sní o slávě. Pronásledovaný neúspěšnou spisovatelskou kariérou svého otce je rozhodnutý vystoupat až na samotný vrchol nejprestižnější hudební konzervatoře. Jednoho večera na Andrewa, který právě cvičí na bicí, narazí Terence Fletcher (J. K. Simmons), dirigent, proslavený svým učitelským talentem ve stejné míře jako svými nemilosrdnými praktikami. Ačkoliv si spolu toho večera příliš mnoho nesdělí, probudí Fletcher v Andrewovi touhu dosáhnout svého cíle. K Andrewovu překvapení dalšího dne Fletcher požádá o to, aby byl Andrew přidělen k jeho kapele. Tento jediný čin mladíkovi navždy změní život. Andrewova touha po dokonalosti se rychle změní v posedlost, zatímco jej neúprosný učitel tlačí za hranici jeho schopností – i příčetnosti.