Pokud se nic mimořádného nestane, zahájení stavebních prací očekáváme v dubnu. Podpis smlouvy se zhotovitelem očekáváme nejpozději 15. dubna,“ upřesnila Lucie Trubelíková z Ředitelství silnic a dálnic.

Rekonstrukcí se mají změnit stávající křižovatky na kruhové. Práce potrvají 14 měsíců. „Řidiči pojedou vždy po jedné polovině komunikace na semafor. Bohužel lze předpokládat dopravní komplikace a delší čekací dobu před semafory,“ upozornila Trubelíková.
Video
Video se připravuje ...

V dubnu má začít rekonstrukce kritických křižovatek v centru Veselí nad Moravou Hynek Zdeněk, blesk.cz

Město se snaží, aby po dobu rekonstrukce, jezdilo přes město co nejméně kamionů. „Budeme se snažit je odklonit na objízdnou trasu. Výstavbu kruhových objezdů vnímáme jako velmi důležitou,“ vysvětlil starosta Veselí nad Moravou Petr Kolář (46, TOP 09).

Veselí nad Moravou se snažilo problematickou dopravu v centru města řešit už v 80. letech minulého století zavedením semaforů. Ty ale dopravu ještě víc zkomplikovaly. Byly proto odstraněny.

Později se radnice snažila přesunout silnici I/54 v centru města tak, aby se křižovatky oddálily. Narazila ale na odpor obyvatel. Od té doby usiluje o zřízení kruhových křižovatek.

Fotogalerie
4 fotografie