Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Covid zabil Menzela, Štaidla i poslance Ventrubu: Jaké osobnosti už virus vzal?

  • Autor: Mii,red - 
    27. 3. 2021
    12:59

    Smutné statistiky obětí covidu zvyšují i zesnulí z řad herců, vědců, politiků a dalších veřejných osobností. Ani jim se smrtící virus nevyhnul a způsobil, že odešli příliš brzo. Nemoci covid-19 podlehli například režisér Jiří Menzel, hudebník Ladislav Štaidl, ale i poslanec Jiří Ventruba či ekonom Michal Mejstřík. Podívejte se, o jaká jména jsme kvůli koronaviru již přišli.

  • 1.Jiří Ventruba (†71 let), poslanec

    Jediným poslancem, který zemřel na covid-19, je brněnský neurochirurg Jiří Ventruba (ODS). Bylo mu 71 let, o smutné zprávě informoval 9. března 2021 přímo na plénu Poslanecké sněmovny šéf občanských demokratů Petr Fiala.

    „Já jsem bohužel obdržel smutnou zprávu, že náš kolega Jiří Ventruba právě na onemocnění covid-19 zemřel,“ sdělil Fiala, poslanci následně památku zákonodárce uctili minutou ticha. Ventruba se potýkal s těžkým průběhem nemoci covid-19, členem ODS byl od roku 2007. Během své lékařské kariéry se zaměřoval zejména na neurochirurgické zákroky u dětí, operoval pomocí nových metod. Byl také místostarostou města Modřice (Brno-Venkov).

    Video  Minuta ticha ve Sněmovně a těžká chvíle Petra Fialy: Oznámil smrt kamaráda. Poslance ODS Ventruby na covid  - PSP ČR
    Video se připravuje ...

  • 2.Jaroslava Janderová (†70 let), pražská zastupitelka,

    Mezi členy ODS přitom covid-19 nezabíjel poprvé. 23. ledna 2021 na komplikace spojené s covidem zemřela pražská zastupitelka, předsedkyně magistrátního kontrolního výboru a právnička Jaroslava Janderová. Bylo jí 71 let, covid u ní způsobil těžký oboustranný zápal plic, se kterým se léčila v nemocnici. Boj s nemocí však nevyhrála.

    Janderová dlouho působila jako advokátka, věnovala se zejména občanskému, obchodnímu a autorskému právu. Také podnikala, provozovala vlastní jazzový a bluesový klub a pořádala akce, kterými se připomínaly zločiny komunismu.

    Její památku uctil například šéf pražské ODS Jiří Pospíšil. „Jejích názorů a postojů jsem si nesmírně vážil,“ sdělil na konto zesnulé kolegyně.

    Zastupitelka hlavního města a předsedkyně kontrolního výboru zastupitelstva hl. m. Prahy Jaroslava Janderová (ODS) Zastupitelka hlavního města a předsedkyně kontrolního výboru zastupitelstva hl. m. Prahy Jaroslava Janderová (ODS) | ODS

  • 3.Jiří Menzel (†82), režisér

    Oscarový režisér Ostře sledovaných vlaků Jiří Menzel zemřel na covid-19 5. září. Problémy se zdravím měl ale delší dobu. Od útoku meningokoka v listopadu 2017 potřeboval oscarový režisér neustálou péči. „Předtím než ten covid dostal, byl víceméně v pořádku. Veškeré krevní odběry vykazovaly skvělé výsledky. To se ale v momentě, kdy se nakazil koronavirem, změnilo, šlo to strašně rychle dolů,“ potvrdila vdova Olga Menzelová.

    Jiří Menzel se významně zapsal nejenom do české kinematografie, ale také do té světové. S filmem Ostře sledované vlaky získal Oscara za nejlepší cizojazyčný film. Další jeho režijní počiny se však vryly do paměti zejména českých diváků. Režíroval například Postřižiny, Slavnosti sněženek nebo Vesničko má, středisková, která opět usilovala o Oscara... Zahrál si také v seriálu Hospoda, filmech Hra o jablko, Něžný barbar, Medvídek nebo Tlumočník.

    Zemřel režisér Jiří Menzel Zemřel režisér Jiří Menzel | Blesk

  • 4.Michal Mejstřík (†68 let), ekonom

    7. ledna 2021 rozesmutnila českou scénu zpráva o úmrtí Michala Mejstříka, významného ekonoma a profesora Univerzity Karlovy v Praze. Podle časopisu Forbes zemřel právě na koronavirus. O smrti Mejstříka informoval mimo jiné moderátor Václav Moravec, sdělil, že zprávě nemůže uvěřit.

    Smutných komentářů ale bylo více. Ekonom Lukáš Kovanda označil úmrtí Mejstříka za velkou ztrátu pro českou ekonomickou obec. „Nepochybně byl jedním z otců moderní české ekonomie,“ míní Kovanda. Podobně hovořil šéf Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý. „Byl to velmi zdatný ekonom a skvělý organizátor, člen všech národních ekonomických rad vlády. Čest jeho památce,“ uvedl.

    Mejstřík v 90. letech stál u založení Centra pro ekonomický výzkum a postgraduální vzdělávání (CERGE) a Institutu ekonomických studií. Dlouhé roky byl také členem Národní ekonomické rady vlády (NERV), v době covidu se částečně vrátil a usedl v expertní skupině KoroNERV-20. Rovněž v první vlně koronaviru radil Ústřednímu krizovému štábu.

    Ekonom působil i v zahraničí, byl konzultantem Evropské komise či Světové banky. Tři roky předsedal Mezinárodní obchodní komoře (ICC) ČR. Na kontě měl Mejstřík několik odborných ocenění.

  • 5.Jana Andresíková (†79), herečka

    Herečka a dabérka Jana Andresíková, která se proslavila jako čarodějnice z Arabely, měla těžký zánět plic a covid-19, jemuž podlehla 19. října 2020. „Jana byla už několik měsíců po operaci zlomeniny nohy v Centru následné péče v Mělníku, kde rehabilitovala. Jenže teď byla převezena do mělnické nemocnice, protože jí už několik dní bylo špatně. Byl u ní potvrzen koronavirus, ovšem záhy nato bohužel zemřela. Její tělo bylo oslabené několika srdečními kolapsy a mrtvicemi,“ řekl pro Blesk hereččin kamarád René Kekely.

    Andresíková, rodačka z Kroměříže, vystudovala brněnskou JAMU a poté odešla do Prahy. Dva roky byla členkou Divadla Za branou, poté působila na volné noze. Své zkušenosti předávala na DAMU a na Soukromé herecké škole v Praze.

    Výrazně se uplatnila i v dabingu, často propůjčovala hlas Whoopi Goldbergové (64). V roce 2010 jí byla udělena Cena Františka Filipovského za celoživotní mistrovství. Poslední výraznou filmovou příležitostí Andresíkové byla Lady ve filmových Kameňácích Zdeňka Trošky.

    Video  Pohřeb Andresíkové (†79): Stížnosti a výčitky nad rakví! Do koho se opřel její přítel?  - Blesk
    Video se připravuje ...

  • 6.Jan Vrba (†83 let), ministr průmyslu

    Před smrtí se s covidem léčil i exministr průmyslu Jan Vrba. Zemřel 4. listopadu 2020 ve věku 83 let. Vrba byl jeden z představitelů Občanského fóra a Občanského hnutí, působil i jako ekonom. Ve vládě usedl mezi lety 1990 a 1992, kdy ji vedl Petr Pithart.

    Vrba se do historie zapsal jako muž, který stál u privatizace koncernu Škoda německému Volkswagenu, zkušenosti ovšem měl i s textilním průmyslem. Kromě toho, že dříve šéfoval podniku Textilana Liberec, byl skoro 20 let akcionářem firmy Tonak, jednoho z největších světových výrobců klobouků.

  • 7.Vratislav Měchura (†67), moderátor

    Hvězda TV Šlágr Měchura zemřel na mrtvici a covid-19 26. října 2020. „Vráťa měl na začátku září slabou mrtvici, na čas dokonce ztratil zrak, ale už se z toho dostával. Měl jít ještě na operaci hlavy kvůli nějaké sraženině, ale dostal ten nejhorší druh koronaviru a byl v posledních dnech na přístrojích s těžkým zápalem plic,“ prozradil Blesku Měchurův kolega. „Dokonce ho uvedli do umělého spánku, ze kterého ho ještě na chvíli probudili, ale zjistili, že během něj dostal ještě druhou mrtvici a ochrnul na polovinu těla. Bohužel, krátce nato zemřel.“

    Měchura moderoval třeba pořad Šlágr Bubu se Zuzanou Bubílkovou, na obrazovkách televize vystupoval i jako zpěvák. Jeho hity byly třeba songy Ten, kdo si zpívá nebo Pojď snít.

    Vratislav Měchura a Zuzana Bubílková Vratislav Měchura a Zuzana Bubílková | abl

  • 8.Pavel Hanták (†56 let), mluvčí detektivů

    13. ledna 2021 zemřel s covidem bývalý mluvčí Policejního prezidia a Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Pavel Hanták. O zprávě informoval na twitteru reportér České televize Jiří Hynek, poté ji potvrdil i oficiální účet české policie.

    „Říká se, že koho bozi milují, umírá mlád... Přesto zpráva o úmrtí našeho bývalého kolegy Pavla Hantáka působí jako blesk z čistého nebe. Přišla náhle a nečekaně. Odpočívej v pokoji, kamaráde!“ napsali Hantákovi bývalí kolegové.

    Policejní mluvčí odešel z protimafiánského útvaru v roce 2016 společně se svým tehdejším šéfem Robertem Šlachtou. Oba dva se přemístili k Celní správě. Hanták se do povědomí veřejnosti a novinářů dostal zejména díky tiskovým zprávám, které psal velmi kreativním a osobitým stylem.

  • 9.Daniel Kopál (†49), kuchař a moderátor

    Moderátor Prima Vařečky Daniel Kopál zemřel na covid-19 27. října 2020. „Co mám poslední informace, prý byl hodně, hodně při těle. K tomu měl nesmírně těžkou cukrovku a astma. To jsou asi komplikace, které jsou u tohoto onemocnění velmi rizikové,“ posteskl si jeho kolega Martin Zounar pro web extra.cz. „Ke koronaviru bychom skutečně měli přistupovat zodpovědně. O vládě si můžeme myslet, co chceme, ale aspoň bychom měli věřit lékařům. Je to nemoc, která opravdu může zabíjet,“ dodal herec.

    Daniel Kopál Daniel Kopál | abl

  • 10.Zdeněk Hoření (†91 let), šéfredaktor Rudého práva

    Ve věku 91 let zemřel v noci na 12. února 2021 někdejší poslanec a šéfredaktor komunistických novin Zdeněk Hoření. V pražské Thomayerově nemocnici podlehl covidovému zápalu plic, sdělila deníku Právo jeho rodina.

    Hoření v Rudém právu pracoval od roku 1954, strávil v něm skoro celý život. Šest let působil jako jeho moskevský zpravodaj, poté se stal zástupcem šéfredaktora, až nakonec celým novinám začal šéfovat. Byl ale i politicky činný, mezi lety 1982 a 1989 byl členem Ústředního výboru Komunistické strany Československa a usedl v České národní radě (tehdejší sněmovna).

    Do důchodu odešel Hoření prakticky ihned po revoluci, i poté ale občas publikoval. Jeho názory zveřejňoval například sovětský list Pravda nebo deník Haló noviny. Dcera Hořeního působila v jeden moment jako mluvčí KSČM.

  • 11.Štefan Kožka (†66), herec

    Slovenský herec Štefan Kožka, který si zahrál v pohádce Nebojsa, zemřel na covid-19 14. prosince 2020. Ještě ze smrtelné postele nahrál videovzkaz. Kožkovo video zveřejnil portál Topky.sk. „Za poslední čtyři dny jsem zažil tolik bolesti, že jsem měl chuť všechno skončit. Prosil jsem pána Boha a všechny svaté, ať už mě vysvobodí z tohoto světa. Ale vykašlali se na mě. Asi se mnou mají jiné záměry,“ říká ve videu herec velice slabým a zadýchaným hlasem.

    Slavný slovenský herec Štefan Kožka, který má problémy s alkoholem, byl obviněn z týrání žen. Slavný slovenský herec Štefan Kožka, který má problémy s alkoholem, byl obviněn z týrání žen. | profimedia.cz

  • 12.Jaromír Vytopil (knihkupec, †83 let)

    V pelhřimovské nemocnici zemřel 9. listopadu 2020 nejstarší a nejdéle žijící knihkupec v Česku Jaromír Vytopil. Bylo mu 83 let a koronavirus u něj měl vážný průběh, informoval Pelhřimovský deník.

    Vytopil působil jako knihkupec od roku 1952, je dokonce zapsán v České knize rekordů jako nejdéle sloužící člověk s tímto povoláním. Knihám se věnoval nepřetržitě od svých 15 let, výjimkou byla jen povinná vojenská služba.

    Důchod dlouho odmítal. „Budu prodávat knihy tak dlouho, dokud bude hrát Jágr (Jaromír, pozn. red.) hokej, takže je přede mnou ještě dlouhá budoucnost,“ řekl, když se stal držitelem rekordu. Vytopil měl v Pelhřimově vlastní knihkupectví, před kterým se po jeho skonání objevily svíčky a květiny. Paradoxně právě v knihkupectví se nakazil.

    „Táta vždycky říkal, že chce, aby ho z jeho obchodu jednoho dne vynesli. To se mu splnilo,“ citoval web slova syna Vytopila.

    V Pelhřimově zemřel nejstarší český knihkupec Jaromír Vytopil. V Pelhřimově zemřel nejstarší český knihkupec Jaromír Vytopil. | Tomáš Blažek / MAFRA / Profimedia

  • 13.Ladislav Mrkvička (†81), herec

    Herec Ladislav Mrkvička zemřel na covid-19 27. prosince 2020. „Toho parchanta nepodceňuji. Jsem na tom tak, že stačí, aby ten vir kolem mě jenom prošel, a je se mnou amen,“ pronesl přitom Mrkvička krátce před smrtí. 

     

    „Pořád chodím po doktorech. Dneska tam taky jdu. Už je to se mnou opravdu hodně špatný,“ posteskl si poručík Stejskal ze seriálu Třicet případů majora Zemana či šumavský učitel Emil Kintzl z Policie Modrava.

    Jako by nestačil covid! Herec si navíc před smrtí ještě zlomil nohu. Podrobil se operaci, ale to už byl ve velmi špatném stavu. Navíc netrpěl jen parkinsonem, trápila ho tzv. revmatická polymyalgie, což je zánětlivé revmatické onemocnění provázené ukrutnými bolestmi ztuhlé šíje, ramen a pánve.

    Video  Zemřel Ladislav Mrkvička (†81): Takhle se naposledy radoval...  - Hana Höschlová, Aleš Brunclík
    Video se připravuje ...

  • 14.Petr Kužel (†58 let), prezident Hospodářské komory

    30. ledna 2021 zemřel na covid-19 bývalý prezident Hospodářské komory Petr Kužel, bylo mu 58 let. Informoval o tom časopis Forbes. Kužel byl v minulosti členem ODS, zasedal v zastupitelstvu Prahy. Organizaci sdružující české podnikatele šéfoval až do roku 2014, kdy jej nahradil současný prezident Vladimír Dlouhý.

    Komora tehdy pro lidi vystavila kondolenční knihu, ve které se mohli s bývalým prezidentem rozloučit. „Znal jsem Petra Kužela velmi dobře mnoho let. Je mi to strašně líto a myslím s účastí na jeho nejbližší. Opatrujte se všichni, prosím, a neberte epidemii na lehkou váhu. Petr byl mladší než já...,“ komentoval úmrtí svého přítele někdejší poslanec TOP 09 Miroslav Kalousek.

    S Kuželem se v minulosti pojilo i několik kontroverzí, například čelil žalobě, že se skrze organizaci obohatil o 480 tisíc korun. Měl pořádat semináře, které se nikdy nekonaly, žaloby však byl časem zproštěn.

  • 15.Ladislav Štaidl (†75), hudební skladatel

    Vyčerpávající boj s covidem byl také nad síly skladatele Ladislav Štaidla. Ten zemřel 31. ledna 2021. Nebyl v poslední chvíli sám, v slzách se s ním na metabolické jednotce III. interní kliniky VFN navždy loučily všechny čtyři jeho děti. Do nemocnice Štaidla přivezla z domova sanitka 7. ledna. Bylo mu špatně a nemohl dýchat. Z opatrnosti ho přijali pod cizím jménem, Láďa nechtěl, aby ho všichni litovali. Skončil kvůli vážným problémům způsobeným covidem na jednotce intenzivní péče, jeho životní funkce hlídaly přístroje.

    Ladislav Štaidl se narodil ve Stříbrné Skalici nedaleko Sázavy. Jeho otec míval továrnu, o kterou ale po únoru 1948 přišel. Spolu s bratrem Jiřím (†30) chodil Ladislav na hodiny klavíru k bratrovi houslového virtuosa Rafaela Kubelíka. V roce 1974 se oženil, z manželství s právničkou Annou (74), které skončilo v roce 2001, má dva syny, Jiřího a Jana, a dceru Karolínu.

    Do světa populární hudby se prosadil v první polovině 60. let. Po maturitě hrál Štaidl, kterého jako řadu jiných uchvátili Beatles, v kapele Mikiho Volka (†53). Poté se společně s bratrem spolupodílel na činnosti klubu a kapely Olympic, působil i v Karlínském kulturním kabaretu zvaném Karkulka. V roce 1963 se dostal do divadla Semafor, kde se seznámil s Karlem Gottem. Společně s ním a s bratrem Jiřím v roce 1965 založili divadlo Apollo, z jehož hudebního souboru vznikl Orchestr Ladislava Štaidla.

    Video  Ladislav Štaidl (†75): Seznam jeho slavných milenek!  - Mall.tv
    Video se připravuje ...

  • 16.Jan Křen (†89 let), historik

    Už 7. dubna 2020 zemřel s nemocí covid-19 historik specializující se na česko-německé vztahy, vysokoškolský pedagog a disident Jan Křen. Svůj boj s nemocí prohrál v pražské Nemocnici na Bulovce, informaci potvrdil jeho syn Vladimír.

    Křen byl jedním ze signatářů Charty 77, od prezidenta Václava Havla obdržel medaili Za zásluhy. V roce 2006 také získal cenu Magnesia Litera v kategorii naučné literatury.

    Koronavirem se nakazil v domově seniorů v pražské Michli. V rámci své profesní kariéry se Křen věnoval hlavně poválečnému odsunu Němců z Československa, tématem se začal zabývat jako jeden z prvních historiků u nás. Zkoumal ale i československý odboj za druhé světové války a dějiny první republiky a KSČ.

  • 17.Jaromír Joo (†65), cirkusový principál

    20. února do nebe odešel legendární principál, showman a milovník zvířat Jaromír Joo (†65). Jak uvedl jeho syn, bylo to po velkém boji. Ten sváděl s covidem. Smrt usměvavého baviče zasáhla i legendární cirkusovou rodinu Berouskových. „Dne 20. 2. odešel navěky po velikém boji, jak mu bylo vlastní, můj největší kamarád, učitel, showman a hlavně táta!“ uvedl syn Patrik na sociální síti. Jak dodala manažerka cirkusu Jo-Joo Lenka Gregorová, principál zemřel po boji s covidem.

    S koronavirem zápasil principál v nemocnici na pražské Bulovce. „Otec byl po dobu 13 dní v umělém spánku. Nemoc nakonec postihla i ostatní orgány, hlavně plíce. Lékaři dělali, co mohli, a jsem jim za to strašně vděčný,“ dodal principálův syn pro web TN.cz. Jaromírova smrt zasáhla i mnohé cirkusáky, kteří ho moc dobře znali.

    Video  Blesk Podcast: Utěšovala mě tatínkova tygřice, svěřil se Patrik Joo  - Blesk
    Video se připravuje ...

  • 18.František Lízna (†79 let), kněz

    Těžkému průběhu covidu podlehl 4. března 2021 i bývalý signatář Charty 77 a kněz František Lízna. Byl hospitalizovaný ve Fakultní nemocnici Olomouc, kde ve věku 79 let zemřel.

    Lízna byl výrazným aktivistou během minulého režimu, komunisté jej několikrát věznili. Vysvěcen knězem byl v roce 1974, nicméně činnosti se mohl věnovat až po pádu režimu, a tak dlouho vykonával dělnické práce. Po sametové revoluci se věnoval zejména vězňům, Romům a bezdomovcům, 14 let strávil jako kaplan ve věznici na Mírově.

    „Myslím si, že František Lízna byl svatý člověk, schopný zázraků. Odpočívejte v pokoji, pane faráři, raduju se, že se radujete tam, kde teď jste. Dnes v noci na Vás mimo tu radost myslí hodně lidí,“ vzpomínal na kněze spisovatel Pavel Kosatík.

    Katolický duchovní a bývalý disident František Lízna. Katolický duchovní a bývalý disident František Lízna. | ČTK/Peřina Luděk

  • 19.Jan Vodňanský (†79), písničkář

    10. března 2021 koronaviru podlehl spisovatel a známý písničkář Jan Vodňanský.  Bylo mu 79 let. „Táta včera zemřel na covid, pozitivní test vyšel v den očkování, které už nemohl dostat, pak to bylo celý děsně rychlý,“ uvedl den poté Tomáš Vodňanský, že se jeho slavný otec bohužel nedožil plánované vakcíny proti covidu-19. A to se mu stalo osudným... „Tak možná si už kdesi s Petrem Skoumalem dávají po letech Maršály. Ty vlny laskavé radosti a humoru tu budou chybět,“ dodal zdrcený syn s odkazem na otcova dlouholetého kolegu, skladatele a přítele v jedné osobě.

    Písničkář, spisovatel, herec a textař Jan Vodňanský se narodil 19. června 1941. Po studiích na strojní fakultě ČVUT v Praze krátce pracoval jako projektant. V té době se v něm probudily umělecké sklony a brzy začal pracovat v Československém rozhlase. V polovině 60. let se seznámil se svým budoucím životním kolegou, skladatelem Petrem Skoumalem (†76). Společně s přestávkami vystupovali a do roku 1973 vytvořili tři divadelní představení. V roce 1974 museli na nátlak komunistů opustit Činoherní klub, protože jim zakázali činnost. V roce 1977 podepsal Chartu 77. S Petrem Skoumalem se naplno k činnosti vrátili až po revoluci v roce 1989. V 90. letech vyučoval filozofii na Karlově univerzitě.

    Jan Vodňanský Jan Vodňanský | Foto Blesk - Marek Pátek a ČTK

  • 20.Bernard Papánek (†101 let), veterán

    21. ledna 2021 podlehl komplikacím spojeným s covidem válečný veterán Bernard Papánek, bylo mu požehnaných 101 let. Poslední léta svého života trávil na Slovensku, zemřel proto v tamní nemocnici ve Skalici.

    Papánek byl pravděpodobně posledním československým pamětníkem bitev u Tobruku a Dunkerku za druhé světové války. V oficiálních záznamech ministerstva obrany ale není, jelikož v 60. letech minulého století emigroval se ženou do Izraele. Komunisté mu za to udělili trest několikaletého vězení. V Izraeli si Papánek změnil jméno na Palgi, aby se místním lépe vyslovovalo.

    Bernard Papánek v roce 2018. Bernard Papánek v roce 2018. | Archiv Paměti národa

  • 21.Psychoporadna Blesku

    Máte psychické potíže, se kterými si nevíte rady, a nechcete jít v tuto chvíli za specialistou osobně? Bojujete s vyčerpáním, strachy? Máte problémy v rodině s partnerem či dětmi? Nezvládáte současnou nejistotu a sociální izolaci? Tým odborníků nového projektu Psychoporadna Blesku je připraven vám pomoci!

    Pište na: psycholog@blesk.cz

    nebo na adresu: Blesk, Komunardů 1584/42, Praha 7, 170 00, dopis označte heslem „PSYCHOLOG“.

slafa ( 28. března 2021 01:16 )

Staidl byl prece ockovany proti covidu,tak jak mohl zemrit na covid?Nebo to ockovani je na pytel?

bizon_pepa ( 27. března 2021 22:13 )

Možná bych nechal exhumovat i Jana Husa, jestli se podezření nepotvrdí.

typos ( 27. března 2021 19:58 )

Umřeli na stáří......

lunatic ( 27. března 2021 17:18 )

No,prosím ;lze však i namítnout, že úplně každý, kdo se narodil, jednou i zemře.Smrt je pak dobrovolná pouze v případě, že se dobrovolně rozhodneme spáchat sebevraždu.Pokud však nechceme dobrovolně opustit tento svět, měli bychom alespoň onemocnět,popř. se alespoň něčím nakazit a doufat, že se neuzdravíme ... jinak, bohužel nevím

deratizater ( 27. března 2021 15:21 )

Asie zahnala covid do kouta a tak je třeba přemýšlet proč tomu na tom opěvovaném západě není taky.V takové Číně by spekulanty a farmakomafiány kteří by na covidu chtěli vydělat takzvaně přes mrtvoly postříleli na stadionech .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa