Běžkyně na lyžích Smutná dojela ve stokilometrovém závodě osmá, na vítězku ztratila sedm minut

Běžkyně na lyžích Kateřina Smutná obsadila osmé místo ve stokilometrovém závodě Aarefjällsloppet na závěr seriálu Ski Classics a v konečném pořadí se posunula na čtvrtou příčku. Na nejdelší trati v historii seriálu se startem a cílem ve švédském Vaalaadalenu byla nejrychlejší domácí vytrvalkyně Lina Korsgrenová a šestým triumfem v sezoně potvrdila letošní nadvládu.

Tento článek je více než rok starý.

Aare (Švédsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Smutná

Kateřina Smutná | Zdroj: Profimedia

Závod mužů vyhrál Nor Andreas Nygaard, celkovým vítězem se stal Emil Persson ze Švédska, který ve finále seriálu doběhl pátý. Jako šestnáctý dokončil závod Stanislav Řezáč a zaznamenal nejlepší výsledek v sezoně.

Smutná doběhla na Jizerské padesátce s tříminutovou ztrátou třetí, ženský i mužský závod ovládli Švédové

Číst článek

Smutná dorazila do cíle s více než sedmiminutovou ztrátou na suverénku sezony Korsgrenovou.

„Já jsem si dneska dala za úkol, že musím tu stovku dojet s úsměvem. Kdybych závodila s těmi vepředu, tak bych třeba ani nedojela. Takový závod není nic pro mě. Musela bych jet úplně naplno, abych jim stačila, a pak bych někde rupla,“ uvedla Smutná v tiskové zprávě týmu Lukáše Bauera eD system.

„Jely jsme pak pěkné tempo ve trojici. Hlavně, že jsem nejela sama, to bylo super. S umístěním jsem spokojená,“ dodala sedmatřicetiletá běžkyně.

Z osmi startů v sezoně skončila nejlépe třetí na Jizerské padesátce, třikrát byla pátá, jednou šestá a jedenáctá. Zbylý závod Välädalsrennet před týdnem nedokončila. V původním kalendáři byly ještě dubnové běhy Reistadlopet a Ylläs-Levi, kvůli pandemii koronaviru byly ale zrušeny.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme