Zemřel Karol Polák mladší, syn komentátorské legendy. Herci bylo pouhých 56 let

Jeho otce si generace fanoušků spojují se slavnými sportovními úspěchy. Karol Polák byl televizní legendou, od mikrofonu provázel třeba vítězným finále fotbalového mistrovství Evropy 1976. Karol Polák mladší se nepotatil, namísto komentátora z něj vyrostl herec, objevil se třeba v seriálech Spadla z oblakov či Alžbetin dvor. Svého otce přežil bohužel jen o pět let, zemřel těsně před svými 57. narozeninami.

Karol Polák mladší se narodil 29. března 1964 v Bratislavě. Přestože si ho lidé téměř celý život pletli se slavným tátou, i on se vypracoval k pozoruhodné kariéře.

Natočil šestnáct televizních filmů. V historickém seriálu Alžbetin dvor si zahrál třeba vedle Radoslava Brzobohatého a Emílie Vášáryové, už jako chlapec se objevil ve třináctidílném rodinném příběhu Spadla z oblakov.

Polákovým posledním snímkem byla pohádka O Zorali a dvoch bratoch z roku 1994, poté příležitostně moderoval, uváděl zábavné programy v několika slovenských televizích. Dlouhé roky působil též v prešovském a nitranském divadle.

„Možná jsem pyšný, ale na konkurzy chodit nebudu. To je to samé, jako kdyby můj dobrý kamarád Jožko Sabovčík, který jako první skočil čtverný axel, chodil na krasobruslařské konkurzy,“ řekl před lety v rozhovoru pro časopis Šarm. „Buď mě chtějí, anebo ne,“ prohlásil.

O jeho smrti informovala na sociálních sítích filmová producentka Zuzana Mistríková. V pondělí by mu bylo sedmapadesát let.

Tagy:
smrt Slovensko Evropa syn Bratislava úmrtí herec komentátor seriály Karol Polák Radoslav Brzobohatý Spadla z oblakov Alžbetin dvor Zuzana Mistríková