Po úvodní sobotní etapě Valašské rallye vede Nikolaj Grjazin. TV repo.

Sezona 2021 mistrovství České republiky v automobilových soutěžích přes známá koronavirová omezení odstartovala. Úvodní sobotní etapu Valašské rallye nakonec ovládl Rus Nikolaj Grjazin, přestože zdejší tratě vůbec nezná. Na rozdíl od svých domácích konkurentů, kteří zde mají na kontě převážně mnoho startů.

Po čtyřech sobotních rychlostních zkouškách je v čele Nikolaj Grjazin 20 sekund před Filipem Marešem a třetím Janem Kopeckým, extovárním jezdcem Škodovky. Grjazin vyhrál tři ze čtyř erzet a celkem jasně závodu kraluje, Jan Kopecký pak vyhrál tu zbývající, druhou RZ.

 

Největším smolařem se stal zjevně úřadující šampion Pech, kterého zastavil  defekt a veliká ztráta hned na RZ 1.

 

 

Velké a nečekané překvapení přinesla hned RZ 1, když po pár km z rallye po defektu a s velikou ztrátou odstoupil úřadující a mnohonásobný šampion Václav Pech s Fordem Focus WRC.

Sedminásobného a velezkušeného českého šampiona Jana Kopeckého,který má na svém kontě úspěchů i titul mistra světa v rallye WRC2, zbrzdily technické problémy pro změnu na přejezdu po třetí RZ, když se dopustil celkem školácké chybky a při výměně kol jedno z nich špatně utáhl. Naštěstí pro východočecha ale jen lehce klesl v pořadí z druhého na třetí příčku.

O to více se ale může radovat Filip Mareš, rozjetý z Itálie na závodu ME. ( viz info na jiném místě…)

 

 

První motoristická akce domácí sezony rallye se jede, jak známo, bez přítomnosti diváků. Na neděli je připravena šestice rychlostních zkoušek.

Výsledky Valašské rallye, úvodního závodu MČR v automobilových soutěžích – po 1. etapě:
1. Grjazin, Aleksandrov (Rus./Volkswagen Polo Gti R5) 40:57,2, 2. Mareš, Bucha -20,2, 3. Kopecký, Hloušek (všichni Škoda Fabia Rally2 Evo) -27,6,

 

Repo po první sobotní etapě ZDE:

 

Další souhrn po sobotě zde.

 

Krátké repo – neděle dopoledne viz ZDE

 

Sobotní Za oponou Valašské rally 2021 ZDE 

 

 

 

 

foto týmů