9 aktualit týdne: Samurajové z videoher a kouzelníci z komiksů

Foto: Warner Bros., Marvel

Tentokrát nehýbou filmovým světem jen komiksy, ale i videohry.

Ghost of Tsushima bude mít adaptaci

Populární videohra vzdává hold japonským samurajským filmům padesátých a šedesátých let, zejména snímkům Akiry Kurosawy. Je tedy trochu zvláštní převádět do filmu hru, odkazující na filmové postupy. Režírovat by měl Chad Stahelski, jenž stojí za prvními třemi Johny Wicky.

Black Widow míří na stream

Samostatné dobrodružství bývalé elitní vražedkyně a superhrdinky uvidíme v kinech i na Disney+ od 9. července 2021.

Pierce Brosnan v Black Adamovi

Britský herec si v chystané komiksovce zahraje Kenta Nelsona, jemuž mystická helma propůjčuje schopnosti a identitu bytosti jménem Dr. Fate. Je to v podstatě něco jako Doctor Strange, ale od DC Comics.

Flash možná přijde o Batmana

Foto: Warner Bros.

Taky jste se těšili, že se ve filmovém Flashovi objeví jak Affleckův, tak Keatonův Batman z Burtonverse? Bohužel. Michael Keaton je momentálně velmi vytížený, navíc nechce riskovat kvůli covidu a scénář ještě podle svých slov ani nečetl, natož aby s rolí souhlasil. Možnost je ještě otevřená, ale s největší pravděpodobností padá asi jediná opravdu zajímavá věc na chystaném filmu.

Keanu Reeves ve vlastním komiksu

Foto: Boom! Studios

Milovaný herec je spoluautorem komiksu BRZRKR, jehož hrdina vypadá jako Keanu Reeves. Ten si jej také zahraje v chystaném filmu od Netflixu. Film následně rozšíří animovaná série, kde Reeves propůjčí postavě svůj hlas.

Godzilla vs Kong – první ohlasy

Podle tvrzení zahraničních novinářů, kteří film viděli, se můžeme těšit na super jízdu. Lidské postavy jsou prý nudné a nezajímavé, nicméně rvačky monster jsou přehledné, viditelné a dechberoucí.

Stallone je King Shark

Viděli jste trailer na The Suicide Squad? Vězte, že tomu lidsko-žraločímu monstru, které žere lidi na potkání, propůjčil hlas Sylvester Stallone. Warneři zřejmě chtějí nejen ostřejší Strážce Galaxie, ale i ostřejšího Groota.

Warneři se vracejí do kina

Filmy studia Warner Bros., které mají letos premiéru v kinech a zároveň na HBO Max

Uzavřeli totiž smlouvu s řetězcem Regal Theathers. Od příštího roku budou své filmy posílat do sálů na 45 dní.

Zatanna dostane vlastní film

Foto: DC Comics

Mocná kouzelnice ze stáje DC jménem Zatanna Zatara měla dříve milostný vztah s Johnem Constantinem, jehož naučila to, co ví o magii. Také jeden čas pomáhala Justice League nebo Justice League Dark. Nyní dostane vlastní film, na němž bude pracovat Emerald Fennell (Nadějná mladá žena).

Pokračuj na přehled aktualit z minulého týdne