ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 7154 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

VIDEO: Písnička Bouře představuje trochu jinou kapelu Slza

0 jsk 29.3.2021

Nový singl Bouře pražské popové kapely Slza je syrovější a energičtější. Je to pro někoho možná trochu jiná Slza, která nejde jen po povrchu. Petr Lexa a Lukáš Bundil nechávají svým pocitům a emocím volný průběh a vyprávějí o tom, co se teď možná děje v hlavách nás všech.

Klip k písni ztvárnil režisér Matěj Říha (aka Papa Pech), jehož záměrem bylo vystihnout pocit samoty a sklíčení. Bouře je první ukázkou z nové etapy kapely, která stále intenzivněji působí jako živý organismus, více se otevírá novým vlivům a daleko více se zabývá i obsahovou složkou, aniž by rezignovala na hitový potencionál. Autorem většiny textů na připravované desce je zpěvák Petr Lexa. Na nové písni kapela opět spolupracovala s anglickým producentem Oliverem Somem.

„Minulý rok na podzim jsem poprvé zažil takový zvláštní emoční stav. Jako bych v jednu chvíli vnímal ty nejsilnější obavy a strach z něčeho, co vlastně není. Klepal jsem se, tlouklo mi srdce a zevnitř mě svírala fyzická bolest. Je to zvláštní pocit beznaděje a člověk neví, jestli to zmizí za pár minut, hodin nebo dní. Stalo se to zrovna v době, kdy jsem měl na stole rozpracovaný text, který měl být zpočátku o něčem úplně jiném, ale všechno se to tak nějak sešlo, že jsem ten původní text zahodil a napsal úplně nový, ve kterém jsem popsal právě tu vnitřní bouři,“ zaznělo od zpěváka, se kterým na textu spolupracoval respektovaný ostravský autor, hudebník a divadelník Jiří Krhut.

Bouře vznikala více než půl roku a všechno kolem ní začalo v horách, přiznal kytarista Lukáš Bundil. „Několikrát do roka jezdíme na týden nebo dva na nějaké klidné místo, kde nic neruší a kde se můžeme soustředit jenom na skládání muziky. Loni na podzim jsme takto byli ve srubu v Krkonoších a hudba k Bouři vznikla právě tam,“ odhaluje.

(foto: Tomáš Mikule)

 

Tagy: , ,