InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnické odpoledne

    Čtvrtek 25.4 15:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech, České Budějovice

  • Tvořivý rok – gravírování

    Čtvrtek 25.4 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Situace v hradecké nemocnici stagnuje. Počet ventilovaných pacientů s covidem se ale snižuje

JINDŘICHŮV HRADEC – K dnešnímu dni je v jindřichohradecké nemocnici hospitalizováno 94 covidových pacientů. „Zatím u nás ještě nedošlo k výraznějšímu zlepšení situace. To souvisí s tím, že vzhledem k počtu nakažených byl v posledních týdnech okres Jindřichův Hradec na čele v celé České republice. Pacientů na standardních lůžkách máme pořád hodně. Musím ale říct, že se situace nezhoršuje, spíše stagnuje,“ uvedl primář oddělení ARO a člen představenstva Vít Lorenc.

Pokud jde o pacienty na jednotce intenzivní péče, tak byl stav velice napjatý přibližně před dvěma týdny, kdy bylo až dvacet pacientů připojeno na umělou plicní ventilaci. „V současné době jich ventilujeme jedenáct, takže tady se situace mírně zlepšila. Změny se ale dějí ze dne na den, tak uvidíme, jak se vše bude vyvíjet," dodal primář. Připomněl také, že na jednotce intenzivní péče jsou nyní častěji hospitalizováni pacienti mladších ročníků narození. Oproti podzimní vlně jich je více a objevují se velmi těžké průběhy onemocnění koronavirem například už i u čtyřicátníků.

U zdravotnického personálu nemocnice v Jindřichově Hradci se nepochybně projevilo očkování proti covidu. A to velice příznivě. „Místy se sice onemocnění u personálu objeví, ale má velmi lehký průběh nebo je úplně bez příznaků. Účinek očkování je naprosto nepochybný a myslím, že to zdravotníkům přidalo větší klid při jejich práci. Naše důvěra ve vakcinaci a v to, že nás chrání, je opravdu vysoká," poznamenal Vít Lorenc.

Přísun vakcín pro obyvatele Jindřichohradecka je ale zatím stále nedostatečný. Místní očkovací centrum na Fakultě managementu je připraveno naočkovat až tisíc lidí denně. Zatím ale stále celou svou kapacitu nevyužije. „Například v tomto týdnu budeme očkovat jen dva dny. Přísun vakcín je z našeho pohledu nedostatečný. Navíc je to komplikováno tím, že nyní musíme větší počet lidí naočkovat druhou dávkou, takže počet prvních dávek bude velmi nízký. Podle mého názoru je nedostatek vakcín největším problémem, kterému v současné době čelíme. Příliš se to zatím nezlepšuje," zakončil primář Lorenc.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace