Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Tragická a náhlá smrt Petra Kellnera (†56): Rodina prozradila, jak bude probíhat pohřeb

Tragická a náhlá smrt Petra Kellnera (†56): Rodina prozradila, jak bude probíhat pohřeb
Zdroj: Profimedia.cz / Koláž eXtra.cz
+ Další 2 fotografie
pohřeb
Světem se roznesla tragická zpráva o úmrtí nejbohatšího Čecha, podnikatele a filantropa Petra Kellnera (†56). Šestapadesátiletý majitel finanční skupiny PPF nepřežil nehodu vrtulníku v aljašských horách. Pohřeb podnikatele, jehož majetek odhadl časopis Forbes na více než 290 miliard korun, se bude konat v rodinném kruhu.

Pohřeb v kruhu nejbližších

Zprávu o Kellnerově úmrtí potvrdila ČTK mluvčí PPF Jitka Tkadlecová. Požádala média a veřejnost, aby respektovaly soukromí Kellnerovy rodiny. Pohřeb se bude konat v úzkém rodinném kruhu. "Zatímco jeho pracovní život byl plně ve znamení neuvěřitelné pracovitosti a kreativnosti, jeho soukromý život patřil jeho rodině a dětem," uvedla mluvčí.

Podle dostupných informací byl Kellner podruhé ženatý a měl čtyři děti. Nejznámějším z jeho potomků je Anna Kellnerová, úspěšná závodnice v parkurovém skákání. Jejím partnerem je podle médií další český miliardář Daniel Křetínský, kterého Forbes řadí na třetí místo žebříčku. Kellner se na veřejnosti příliš neukazoval a s médii komunikoval jen zřídka. I proto každoročně budila velkou pozornost výroční zpráva PPF, ve které zveřejňoval svou aktuální fotografii a také svůj pohled na svět byznysu.

Poslední chvíle

Poslední chvíle svého života strávil Kellner v lokalitě, která je střediskem adrenalinového lyžování. V resortu, kde byl ubytován, se právě konalo finálové kolo soutěže pořádané legendou snowboardingu Travisem Ricem. Středisko Tordrillo Mountain Lodge označují jeho provozovatelé za nejluxusnější resort na Aljašce, který je díky množství nedotčených svahů a klimatickým podmínkám ideálním místem pro vyznavače jízdy ve volném terénu. Mezi ty se řadil i Kellner. Před lety v rozhovoru s deníkem MF DNES uvedl, že snowboardovat jej "bavilo vždycky". K tragické události vydala prohlášení i chata, kde byli Kellner a další ubytováni. "Za 17 let, co tyto akce provozujeme, je to poprvé, co musíme čelit takové události," uvedli. Kellner byl jejich častým hostem a přítelem.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy