Hlavní obsah

Velký bílý žralok prodal svou poslední nemovitost v USA. Byl to ranč zdobený desítkami paroží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Legenda profesionálního golfu, Australan Greg Norman, jemuž se přezdívá Velký bílý žralok, prodal na druhý pokus svůj dům. Velký dřevěný ranč nazývaný Ranč sedmi jezer leží nedaleko města Meeker ve státě Colorado. Kupec za něj zaplatil v přepočtu zhruba 888 milionů korun.

Foto: Profimedia.cz

Golfista Greg Norman prodal svůj ranč v Coloradu.

Článek

Šestašedesátiletý profesionální golfista a podnikatel koupil coloradský ranč v roce 2004 za 9,5 milionu dolarů (cca 221 milionů korun) a poprvé jej nabídl k prodeji už v roce 2016, kdy za něj žádal sumu ve výši 55 milionů dolarů (cca 1,221 miliardy korun). Kupce ovšem tehdy nenašel, a tak s prodejem několik let počkal a snížil mezitím cenu.

Nyní, zdá se, zájemce o své dřevěné království zasazené do zvlněné lesnaté krajiny s lesknoucími se oky jezer konečně nalezl. Prodejní cena sídla činí 40 milionů dolarů. tj 888 milionů korun.

Ranč stojí na pozemku o výměře zhruba 4800 hektarů. Zasazen je do údolí Bílé řeky a po straně jej lemují nízké hřebeny Flat Top Mountains.

Kromě hlavní budovy je po parcele rozeseto několik menších budov a také saloon, sloužící zároveň jako taneční sál. Vlastní ranč má užitnou plochu téměř 1300 m², jež si kromě dalších místností mezi sebou rozdělilo osm ložnic a sedm koupelen.

Dle realitních serverů je tento ranč považován za jeden z nejlepších v celém Coloradu, pokud se člověk chce věnovat lovu trofejní vysoké zvěře nebo rybaření. Právě těmto zálibám odpovídá i zařízení ranče.

Foto: Profimedia.cz

Interiér nejen hlavního denní prostoru dekoruje spousta loveckých trofejí.

V budově postavené tradičním způsobem z kulatin a z kamene je možné na stěnách obdivovat velké množství trofejí, v hlavní místnosti domu, jež se těší záplavě světla přicházejícího skrz celou prosklenou stěnu vysokou přes dvě podlaží, pak nechybí dokonce ani vycpaný medvěd a další, drobnější šelmy.

Jak upozorňuje americký web New York Post, golfista v prosinci loňského roku prodělal covid-19. Ranč je druhou nemovitostí v USA, jíž prodal, patrně v souvislosti se svým již delší dobu plánovaným záměrem vrátit se zpět do rodné Austrálie.

Kamenný ranč vás chytí za srdce. K dokonalosti mu chybí jen nový majitel

Jak bydlí VIP

V lednu se se svým steskem po rodném kontinentu svěřil i čtenářům časopisu Stellar: „Austrálie mi chybí. Chybí mi, jak zní. Před nedávnem jsem telefonoval se svými rodiči a hlasy ptáků v pozadí, to bylo něco jiného. A vůně Austrálie... je tak čistá a svěží. Miluji tamní kávu a chybí mi lidé, jsou tak tolerantní... Chtěl bych se do Austrálie vrátit, co nejdřív to bude možné. Popravdě, myslím na návrat domů obden.”

Zdá se tedy, že po úspěšném prodeji svého druhého amerického sídla (před měsícem prodal i dům na Floridě) se Velký bílý žralok vrací domů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám