Krajská zdravotní chce od bývalé poradkyně hejtmana vrátit desítky tisíc korun

30. březen 2021 09:07

Bývalá poradkyně ústeckého hejtmana Vladislava Marschallová má Krajské zdravotní vrátit část peněz, které jí firma vyplatila. Rozhodlo o tom představenstvo společnosti.

Podle bývalého ministra za hnutí ANO a současného předsedy představenstva Adama Vojtěcha jde o desítky tisíc korun.

Dvě smlouvy, dohromady na 130 tisíc korun měsíčně, uzavřel s Vladislavou Marschallovou bývalý pověřený generální ředitel společnosti Aleš Chodacki. Krajská firma teď chce v souvislosti se smlouvami část peněz vrátit.

Krajská zdravotní zřejmě bude chtít zpátky desítky tisíc korun

„My jsme vlastně zadali, jako představenstvo, panu generálnímu řediteli, aby analyzoval ty smlouvy a zpracoval nějaké srovnání, jak by byla takováto práce, stanovaná v té smlouvě, byla hodnocena, pokud by byl takový člověk zařazen jako standardní zaměstnanec,“ vysvětlil předseda představenstva Krajské zdravotní a bývalý ministr zdravotnictví za hnutí ANO Adam Vojtěch.

Podle něj tak představenstvo neřešilo, jestli Vladislava Marschallová činnost pro Krajskou zdravotní provedla, ale to, že její odměna byla nestandartní.

„Primárně jsme se zaměřovali na výši toho ohodnocení – jestli odpovídá nějakým standardům v rámci Krajské zdravotní. Bavíme se o desítkách tisíc korun, které budeme takto požadovat,“ dodal Vojtěch.

Čtěte také

Český rozhlas se pokusil Vladislavu Marshallovou kontaktovat, ale nebrala telefon a neodpověděla ani na SMS zprávu. Na začátku kauzy, kterou prošetřuje policie, ale uvedla, že od Krajské zdravotní dostala víc než 200 000 korun.

Vedle Krajské zdravotní byla Vladislava Marschallová také poradkyní ústeckého hejtmana.

„To je záležitost Krajské zdravotní a paní Marschallové, respektive jejího právního zástupce. Nevím, jak na to přišli, ale to je nějaké jejich rozhodnutí. Myslím si, že nesmyslné, ale uvidíme, co z nich vypadne,“ komentoval rozhodnutí o vrácení části peněz hejtman Jan Schiller z hnutí ANO.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související