Miroslav Horák
30. března 2021 • 11:39

Růžička končí v Hradci! Jednomyslné, řekl Schön. Sladký návrat Martince

Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V hokejovém Hradci Králové dosvědčili dřívější informace iSport.cz. Vladimír Růžička už nebude pokračovat ve funkci kouče extraligového Mountfieldu, vlády nad týmem se ujme Tomáš Martinec. Tuto zprávu po jedenácté hodině potvrdil předseda představenstva východočeského klubu Miroslav Schön. „Šlo o jednomyslné rozhodnutí,“ oznámil výsledek jednání lídrů organizace Mountfield HK. Pro 47letého Martince jde o sladký výsledek debat uvnitř klubu poté, co po minulé sezoně musel opustit hradeckou střídačku a ponechat Vladimíru Růžičkovi volné pole působnosti.



Hradecký patriot Martinec se k áčku dostal už v sezoně 2015/16, přes asistentskou pozici se od ročníku 2018/19 dočkal povýšení na pozici hlavního trenéra. A od první chvíle se mu dařilo, tým byl pod jeho vedením oceňován za atraktivní herní projev.

Ovšem ani ten nepřinesl klubu požadované výsledky (čtvrtfinále s Kometou 0:4) a v průběhu následující sezony (konec října) byl Martincovi na střídačku instalován Vladimír Růžička.

Záhy se začalo spekulovat, jak dlouho oba trenéři vedle sebe vydrží, neboť bylo nad slunce jasné, že každý chce hrát něco jiného. A i přes proklamované ujištění, že si trenéři dokážou vyjít vstříc a mají pečlivě rozdělené kompetence, se tenhle svazek před tímto ročníkem roztrhnul. Růžička si k sobě přivedl svého asistenta Daniela Brandu, u týmu dál pracoval David Kočí.

Klubový šéf Miroslav Schön si od Růžičky sliboval útok na medaili, loni nevyšel i kvůli nástupu koronaviru a přerušení play off, letos tým skončil ve čtvrtfinále na holích Liberce. Navíc prosákly ven spory s hráči ohledně herního systému. Zkušený obránce Petr Zámorský si vydupal odchod do Brna, na konci sezony kapitán Radek Smoleňák prohlásil, že pod Růžičkou si další spolupráci nedokáže představit. Zámorský totéž zopakoval v úterním vydání deníku Sport.

Spolupráce Mountfieldu s Růžičkou dnešním dopoledním verdiktem definitivně skončila. Trvala rok a půl.

Otázka tvorby Martincova realizačního týmu je v jednání.

Mountfield HK Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
4
Finále
Články odjinud


Články odjinud