Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Ďakujem ti, láska. Na koho vzpomíná Jiří Krampol v nové písni Dua Jamaha?

Kultura

  15:00
PRAHA - V klipu k nové písni Dua Jamaha Jiří Krampol zahrál roli televizního diváka, který s láskou vzpomíná na svou ženu Hanu Krampolovou.

Jiří Krampol Český herec, který propůjčil hlas francouzským hercům Jeanu-Paulu Belmondovi a později také Louisi de Funésovi. Ve filmech se objevoval od šedesátých let, mezi jeho nejznámější úlohy patří role ve 30 případech majora Zemana, filmech Jen ho nechte, ať se bojí, Návštěvníci, Waterloo po česku a seriálech Arabela a Chlapci a chlapi. Jako moderátor dlouho působil v pořadu Nikdo není dokonalý. foto:  Tilen VajtMAFRA

Mohl to být vcelku standardní klip o zamilované dvojici. Populární dvojčlenná kapela ale do své novinky obsadila i herce Jiřího Krampola. Ten na konci písně Ďakujem ti, láska zavzpomíná na svou ženu Hanu, která zemřela v srpnu 2020 na následky zdravotních komplikací. 

Duo Jamaha.
Jiří Krampol v pořadu Prostřeno, ve kterém má na sobě dosti kontroverzní tričko.

Krampol v klipu líčí, jak se se ženou seznámil: „Hrál jsem v divadle Ateliér a po představení za mnou přišla taková mladá a velice krásná holčička, bylo ji patnáct let, že by chtěla podepsat fotku. Tak jsem ji podepsal,“ vzpomíná herec. To ještě netušil, že se o mnoho let později ona „holčička“ vrátí. Hana Krampolová byla o 23 let mladší. 

„Byli jsme šťastní, že Jiří Krampol přijal naši nabídku. Velmi si ho vážíme, je to obrovská legenda. Z jeho role v našem videoklipu se stala autentická záležitost. Aby nemusel v této složité době nikam cestovat, záběry jsme pořizovali v jeho bytě a on v jedné scéně najednou spontánně zavzpomínal na svoji milovanou manželku Hanku, která bohužel zemřela, prozradil Marian Kotvan, jeden ze členů kapely. 

„Původně to nebylo ve scénáři, ale jeho vyznání bylo natolik silné a emoční, že jsme se rozhodli to po dohodě s ním ve videoklipu ponechat. Je vidět, že měli s Hankou opravdu přenádherný vztah,“ dodal. 

Kapela Duo Jamaha (původně Duo Yamaha) je dvojčlenné těleso skládající se z otce Alfonze a syna Mariana Kotvanových. Oba pocházejí ze slovenského regionu Záhoří. Na svém kontě mají dvanáct studiových desek a několik kompilačních alb. 

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!