Velikonoční mixér: degustační balíček, kvalitní vejce, barvy na ně nebo sladkosti pro koledníky

Svátky plné jarní atmosféry, velikonočních specialit a sladkostí jsou tu za pár dní. V takových chvílích se hodí naše články o novinkách z gastronomie, které jsou plné inspirace. A proto ani dnes nechybějí! Pročtěte si je od začátku až do konce.

Velikonoční nadílka z Alcronu

Velikonoce jsou již za dveřmi, a proto si hotel Alcron připravil tematickou nabídku, která je vhodná pro osobní spotřebu, tak i jako dárek. Nový šéfkuchař Lukáš Hlaváček si připravil čtyřchodové menu, ve kterém najdete králičí paštiku, velikonoční nádivku a jako hlavní chod pečené jehněčí ramínko na rozmarýnu s pečenou zeleninou a vídeňským bramborovým salátem. „Nad dezertem jsem si trošku lámal hlavu, nemohl jsem se rozhodnout. Nakonec jsem zvolil rebarborový koláč s citronovým tymiánem,“ dodává Lukáš Hlaváček. Cena celého menu je 790 korun.

Kromě hotových pokrmů určených k okamžité spotřebě nabídka hotelu Alcron obsahuje také velikonoční speciality. Je to bezpochyby krásně vláčný mazanec plný oříšků a rozinek, velký piškotový a malý perníkový beránek, každý jiný, ale přece stejný. Dále si můžete zakoupit kopřivový sirup nebo pampeliškový likér, obojí vytvořené na míru barmany z BeBop baru. Všechny položky lze koupit jednotlivě či ve dvojitém provedení velikonočních balíčků. Objednávat můžete na e-shopu do 31. 3. 2021 do 18:00. Menu a produkty budou k odběru od 2. 4. 2021 do 4. 4. 2021.

Není vejce jako vejce

Velikonoce se blíží. Pokud chcete pro koledníky nebo do těsta beránků ta nejkvalitnější vejce, sáhněte po těch z volného výběhu, například od dodavatele Statek Dvořák. Spokojené slepičky z projektu „Ujíždíme na trávě“ se každý týden i se svým pojízdným kurníkem přestěhují o kousek dál za zelenou trávou, a po celý rok tak žijí v přirozeném prostředí. Obchodní řetězec Kaufland nabízí ve stálém sortimentu již nyní téměř 2/3 vajec z podestýlkových chovů, volných výběhů nebo od bio producentů. Nejpozději v roce 2025 vyřadí vejce z klecových chovů ze sortimentu úplně.

Nebojte se jehněčího

Jehněčí maso se pomalu navrací na český stůl. Je to maso nutričně hodnotné a navíc dobře stravitelné. Obsahuje méně tuku, železo, zinek, vitamíny D a B, je skvělým zdrojem kvalitních bílkovin a má výraznější chuť. Naši předkové moc dobře věděli, proč se právě tento druh masa objevoval na velikonoční tabuli nejčastěji. Pokud se v jehněčím mase příliš neorientujete, máme pro vás tip. V Kauflandu najdete připravenou roládu z plece prémiového irského plemene. Stačí přidat vaše oblíbené koření a vložit do trouby.

Je libo sladké vejce?

Lagarto si připravilo na celý duben vejce a ne ledajaké. Stojí 126 korun. Bílek je tvořen z tvarohového krému a žloutek z crèmeux mango-maracuja. Bílá čokoládová poleva na spodu s kokosem dělá vejce zcela dokonalá. Jen si kousnout. Nejsladší vejce na trhu na severu Čech a bez skořápek. Stačí objednat na e-shopu s možností vyzvednutí v Mostě, Chomutově nebo Teplicích.

Barvy na vejce s efektem stříbrný svit

Barvy na vejce OVO se speciálním efektem stříbrného třpytu patří k trendům v barvení velikonočních vajíček. Tekuté barvy – červená, modrá, zelená a žlutá zaručují sytost a rovnoměrné obarvení. Pro dotvoření originálního elegantního designu je balení vybaveno ještě speciálním gelovým efektem stříbrný třpyt.

Díky praktické tubě, ve které je stříbrný třpyt dodáván, je možné tvořit také ornamenty nebo jinak vejce dozdobit. K dostání v supermarketech a prodejnách potravin po celé ČR.

Veselé Velikonoce s bonbony

Tento rok připadají velikonoční svátky na začátek dubna. Připravte koledníkům sladkou odměnu v podobě malých pytlíčků s oblíbenými želatinovými bonbony v tematickém balení Haribo Happy Easter Mini.

Na malé i velké v něm čekají bonbony v ovocných příchutích ananas, malina, jahoda, pomeranč a citron, to vše doplněné ještě o karamel. Užijte si krásné Velikonoce a začátek jara s Haribo.

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty