InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Listování: Než natáhnu brka

    Úterý 16.4 17:00 - Městská knihovna v Milevsku

  • Toulky za poznáním - Z hlubin oceánu na Azorské ostrovy

    Úterý 16.4 18:00 - Dům kultury Milevsko

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

V Mirovicích je skvělá parta, říká kanonýr Matěj Štochl

MIROVICE – Než přišla další covidová pauza zažívali fotbalisté Mirovic skvělý podzim. Z osmi zápasů ztratili body pouze jednou, když remizovali s druhým Sepekovem. Mužstvo, které by rádo nakouklo zpět do A třídy, táhl zejména útočník s ligovými zkušenostmi z Příbrami nebo pražské Bohemky Matěj Štochl. Nová mirovická posila nastřílela v osmi utkáních patnáct gólů a stala se postrachem všech defenzív v soutěži. ,,V Mirovicích jsou srdcaři a já si užívám skvělou partu, možná i to je ten hlavní důvod, proč se nám daří, jelikož to u nás funguje především v kabině,“ říká o svém týmu jedenatřicetiletý kanonýr, který působil například také v Žižkově, kde hrál pod trenérem Jindřichem Trpišovským. ,,Trenér Trpišovský má dar pracovat jak s celým týmem, tak s jednotlivci, což je za mě ten největší rozdíl oproti jiným trenérům. Už tehdy měl takový trenérský rukopis, který byl do značné míry postavený na fyzičce, ale nebylo to to jediné,“ přiblížil nejlepší střelec B třídy slávistického kouče.

Vzpomenete na své fotbalové začátky? Jakými kluby jste prošel v mládeži?

Vzpomínám si na to poměrně dobře. Můj taťka hrával volejbal za Hořovice a já se tam na něj chodil dívat. Vedle volejbalového hřiště tam je i fotbalové, a když jsem tam viděl hrát kluky, tak se taťka zeptal, jestli si s nimi můžu zatrénovat a já už u toho zůstal. Z Hořovic jsem ve starších žácích přestoupil do Příbrami, kde jsem pak vydržel až do A mužstva.

Nejvyšší soutěž jste hrál za Příbram nebo Bohemians Praha 1905. Jak byste zhodnotil svá angažmá v profesionálním fotbale? Kde se vám více líbilo?

Fotbalově jsem delší čas strávil v Příbrami, ale musím říct, že si mě Bohemka poměrně získala. Má velkou atmosféru, na zápasy chodilo spoustu lidí a fanoušci tam fotbalem opravdu žijí. Často do kabiny chodili i skalní fanoušci jako například Ivan Trojan a to samozřejmě tomu klubu jako takovému přidává na skvělé atmosféře. Jako týmu se nám dařilo a to se vždy pozitivně podepíše na jakémkoli angažmá.

Celý rozhovor s Matějem Štochlem najdete v aktuálním vydání Píseckých postřehů. Dočtete se, čeho si ve své kariéře nejvíc cení nebo to, kdo ze spoluhráčů v Mirovicích mu dal slib, který zatím nesplnil.

Diskuse k článku - 3 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Bek 

    Reagovat

     

    Jj toho branit nechces :D

    Vloženo 31.3.2021 16:45:44

  • Kopy 

    Reagovat

     

    Skvělý hráč. FC Písek takového útočníka může Mirovicím tiše závidět

    Vloženo 31.3.2021 14:21:53

    • fanda 

      Reagovat

       

      Hm, expert.
      Porovnávej ČFL a I.B .. tleskám ti

      Vloženo 2.4.2021 09:39:45

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace