Začněte psát a výsledky vyhledávání se zobrazí zde...

PayPal oznámil spuštění plateb pomocí kryptoměn pro americké uživatele – k akceptaci kryptoměn se přidává i Visa

Publikováno
PayPal oznámil spuštění plateb pomocí kryptoměn pro americké uživatele – k akceptaci kryptoměn se přidává i Visa
Zdroj: keycoinassets.com

Platební gigant PayPal v úterý oznámil spuštění možnosti plateb prostřednictvím kryptoměn pro všechny uživatele na území Spojených států. Ti budou moci tímto způsobem nakupovat u více než 29 milionů partnerských obchodů po celém světě. Mezi podporovanými kryptoměnami jsou prozatím čtyři z nich, a to Bitcoin, Ether, Litecoin a Bitcoin Cash.

Služba je (zatím) dostupná pouze pro Spojené státy

Začátkem loňského roku PayPal oznámil své plány na integraci kryptoměn do svého systému, což následně umožnilo uživatelům držet, nakupovat a prodávat kryptoměny přímo v peněžence PayPalu.

Poznámka

Společně s dalšími oznámeními od gigantů na poli finančních služeb, měl i tento krok velký vliv na cenu Bitcoinu, která se od začátku tohoto roku téměř zdvojnásobila.

V úterý se společnost rozhodla přejít i k akceptaci kryptoměn jako platební metody u svých více než 29 milionů obchodníků po celém světě. Služba bude dostupná prozatím pouze pro uživatele na území Spojených států, přičemž v případě úspěchu je možné očekávat i její rozšíření do dalších zemí.

Transakce budou ještě před odesláním převáděny na fiat měny, za což si společnost nebude účtovat žádné poplatky. Uživatelé k platbě mohou využít pouze čtyři z předních kryptoměn, konkrétně Bitcoin, Ethereum, Litecoin a Bitcoin Cash.

K PayPalu se přidává i Tesla a Visa

Dan-Schulman-CEO-paypal
Dan Schulman, CEO Paypalu

Samotný ředitel PayPalu Dan Schulman vnímá tento krok jako revoluční zlom, které by se podle jeho slov mohly brzy stát běžnou platební metodou. Ke všemu by mohlo pomoci i rozšíření nové služby pro všech 300 milionů uživatelů tohoto platebního gigantu.

Ke kryptoměnám se staví pozitivně i americká elektromobilka Tesla, která minulý týden spustila možnost nákupu svých elektromobilů prostřednictvím Bitcoinu, do kterého společnost v tomto roce investovala již 1,5 miliardy dolarů. Pozadu nezůstává ani kreditní gigant Visa, který plánuje zpřístupnit svým uživatelům možnost plateb pomocí Etherea a USDC.

Uvítali byste možnost platit kryptoměnami skrze PayPal či Visu i u nás?

Další zdroje informací o kryptoměnách:

Líbil se vám tento článek?
6
0

Autor

Milovnice a nadšenkyně do financí, investování a kryptoměn. O finančních, ale i technologicky laděných tématech píše již od roku 2016. Kromě akciových trhů s nadšením sleduje nejnovější trendy v oblasti startupů, ale i velkých hráčů v široké škále odvětví od e-commerce a AI až po elektromobilitu nejen ve světě, ale i v našem malém českém rybníčku.

Nikola se však věnuje i tématům spojených s bankovnictvím, pojišťovnictvím či půjčkami, jejichž recenzování věnuje podstatnou část svého času. Ve všech případech jí však záleží na tom, aby si její texty našly cestu nejen ke zkušeným čtenářům a investorům, ale i úplným nováčkům ve světě financí.

Přečíst více

Sdílejte tento článek

Mohlo by vás zajímat

Diskuze (3 komentáře)

Připojte se k diskuzi

Pro přidání komentáře se prosím přihlašte ke svému uživatelskému účtu.

Jan Dostál

Zdravím! Jsem verifikovaný uživatel platformy etoro, na kterou si chci převést bitcoiny. Ale nevidím nikde adresu mé peněženky wallet? Poradí někdo? Ď!

Redakce Finex

Dobrý den, Janku. Je nám líto, ale v tuto chvíli není možné na obchodní účet u eToro vkládat bitcoiny ani jiné kryptoměny.

Jan Dostál

Jejda – pár dní jsem se sem nekouknul ….. to je tedy dost špatné – na etoro není o tom ani zmínka …. pořád je otravuji s prosbou o sdělení adresy mojí wallet – chci si tam převést moje BTC z jiné platformy ….. vidím, že toho nabízejí dost, ale už jsem 2x chtěl odejít, neboť než jsem prošel verifikací – tak to bylo o nervy a pak tam nemají takovou lapidární pomůcku v softwaru – např. myší přejedu nějaký text, tak se mi nezobrazí pulldown menu – resp. info text….
jinak díky za reakci!