Eduard Pergner byl bez přehánění jedním z nejvyhledávanějších scenáristů a geniálních textařů, jehož nesmrtelná slovní spojení si prozpěvuje i dnešní generace. Psal texty k hitům kapely Kroky Františka Janečka, zpěváků Michala Davida (60), Michala Penka (52), Petra Spáleného (76) a mnohých dalších. Napsal rovněž scénáře k divácky úspěšným filmům Discopříběh a Discopříběh 2 či k pohádce Strašidla z vikýře. Byla to souhra nešťastných okolností a údajně vina jednoho z dotazů, který padl během natáčení pořadu Přesčas Juraje Kukury (74), který svého času vysílala Česká televize.

Na místě natáčení se Pergner tak rozčílil, až se mu udělalo zle. „Přímo před kamerou se mu udělalo nevolno,“ popisovala zpěvačka Jitka Zelenková (70). „Přivolali k němu lékaře a ukázalo se, že jde o mrtvici. Svým způsobem se nedivím, bylo toho na něj poslední dobou opravdu hodně,“ dodávala žena, která s Pergnerem také řadu let spolupracovala.

Nevolnosti ale bohužel neodezněly a známému textaři bylo stále hůř a hůř. Závažným zdravotním komplikacím o pár dní později, tedy 30.3., oceňovaný scenárista a textař, který určitou dobu používal pseudonym Boris Janíček, bohužel podlehl.

VIDEO: Pergnerová o adopci dítěte: Nového člena rodiny chci chránit!

Video
Video se připravuje ...

Pergnerová o adopci dítěte: Nového člena rodiny chci chránit! David Turek, Petr Soukup

Jeho dcera Tereza na něj stále vzpomíná. „Táta byl boží člověk a moc tu chybí. Měl sice na mnoho věcí odlišné názory, ale byla jsem mladá a nerozuměla tomu. Dnes zjišťuji, že to začínám chápat, jak některé věci myslel,“ řekla Tereza před lety pro Blesk. Její otec ji ale vychovával poměrně dost přísně a s těžkým srdcem pak přihlížel jejímu nesnadnému životnímu období, kdy brala drogy a fotila pro pár drobných na novou dávku heroinu lechtivé snímky do pánského časopisu.

Maminka Pergnerové Jana (†72) svého muže přežila o dlouhých 14 let, na věčnost se odebrala po dlouhé nemoci v únoru 2015. Život měla ale protkaný mnohými zdravotními neduhy, prodělala mrtvici, 11 let měla umělou srdeční chlopeň a prodělala také embolii. Někdejší moderátorce hudebního pořadu Eso, která se proslavila svým ztřeštěným vystupováním a pozdravem „čágo belo, šílenci“, tak na světě zbývá pouze bratr Boris (55), jenž strávil mládí v kriminále… a pochopitelně její nejbližší - děti Samuel (20) a Nathalie (13).

VIDEO: Jak Pergnerová prožívá natáčení s chudými? Je rozdíl mezi soucítěním a lítostí!

Video
Video se připravuje ...

Jak Pergnerová prožívá natáčení s chudými? Je rozdíl mezi soucítěním a lítostí! David Turek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
43 fotografií