31. března 2021 • 14:00

Derby v televizi poprvé s ženským komentářem. Do akce jde i Schickova sestra

Autor: mas
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stanice O2 TV Sport nabídne ke 298. derby pražských "S" poprvé v historii nejvyšší soutěže ženský komentář. Diváci si budou moci díky multidimenzi zvolit mezi mužským komentářem, na který jsou zvyklí a novinkou, při které usednou za mikrofon bývalá tenistka Klára Janáčková a influencerka Kristýna Schicková, která je sestrou reprezentanta Patrika Schicka.



„V zahraničí se stalo již běžnou praxí, že vybrané sportovní přenosy komentují ženy. I u nás v redakci dostávají pravidelně prostor, ať už na pozicích reportérek nebo například při komentování tenisu. Nyní chceme vyzkoušet čistě ženský komentář i u fotbalu,“ uvedl v tiskové zprávě výkonný ředitel O2 TV Sport Marek Kindernay.

Díky vysílání v multidimenzi si tak divák bude moci zvolit tradičně mužský komentář, který obstará dvojice Tomáš Radotínský a Milan Štěrba, nebo novinku na české prvoligové scéně, kdy je zápasem provede ženský tandem.

„Derby pohledem Kláry Janáčkové a Kristýny Schickové přinese nový zážitek. Těším se na zajímavé porovnání a zároveň věřím, že se nám k přenosu podaří přilákat i ženské publikum,“ prozradil dále Kindernay.

Ženského komentáře slavného derby se zhostí Klára Janáčková a Kristýna Schicková
Ženského komentáře slavného derby se zhostí Klára Janáčková a Kristýna Schicková

Sestra českého reprezentanta Patrika Schicka Kristýna si přeje, aby se u fotbalových přenosů objevovalo více žen. „Naplňuje nás stejná vášeň a nadšení, rovněž umíme zapáleně fandit a dávat najevo emoce,“ říká odhodlaně. „Budu se snažit přinést zajímavé informace ze zákulisí, ať se fanoušek dozví i něco navíc. Máte se na co těšit,“ dodává.

„Je to velká výzva! Poprvé komentovat fotbal, navíc přímo ze stadionu. Doufám, že k nám budou diváci shovívavější, přeci jen se jedná o premiéru. Chceme nabídnout trochu jiný pohled, odlehčený a třeba i zábavnější,“ prozradila její parťačka za mikrofonem pro derby, jinak tenisová komentátorka, Klára Janáčková.

Utkání mezi Slavií a Spartou je zatím plánováno na 11. dubna, přímý přenos začíná v 17:45.

Vstoupit do diskuse
3

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud