Jeho mobiliář je v centrále Googlu i na Mont Blancu. EY Podnikatelem roku Zlínského kraje se stal David Karásek z mmcité

Info.cz

EY Podnikatelem roku 2020 Zlínského kraje se stal uznávaný designér a majitel bílovické společnosti mmcité David Karásek, která se zabývá výrobou městského mobiliáře. Výrobky skupiny, lavičky nebo odpadkové koše naleznete nejen na mnoha místech České republiky, ale také v centrále Googlu v Palo Altu, na lanovce na Mont Blanc nebo na promenádách v Dubaji. Skupina mmcité má po celém světě 10 poboček a působí ve 30 zemích světa s ročním obratem 800 mil. korun.

Nezávislá porota, jíž předsedal loňský celostátní vítěz a držitel titulu EY Podnikatel roku 2019 České republiky Oliver Dlouhý z Kiwi.com, ocenila Karáskův přínos při budování veřejného prostoru, jeho kreativitu a také houževnatost, se kterou prosazuje myšlenky funkčního designu a urbanistické architektury v českých městech i ve světě. „Vítězství v kraji je pro mě překvapení, ale vnímám to spíš jako vítězství týmu a trochu i jeho lídra,“ uvedl během vyhlášení David Karásek, spolumajitel skupiny mmcité a držitel titulu EY Podnikatel roku 2020 Zlínského kraje.

„David Karásek se zaměřuje na design ve veřejném prostoru a díky jeho úsilí se prostředí, které slouží nám všem, kultivuje a mění k lepšímu. Jsem velmi ráda, že i letos můžeme veřejnosti představit podnikatele, kteří šíří dobré jméno značky Czech Made po světě a kteří nás svým inovativním přístupem inspirují a posouvají kupředu,“ vysvětluje Magdalena Souček, vedoucí partnerka EY v České republice.

Ve Zlínském kraji byl regionální vítěz vyhlášen poosmé. Je zde znát významný vliv Tomáše Bati, který zůstává vzorem pro většinu místních podnikatelů. Každoročně se ve Zlínském kraji přihlásí osobnosti s velmi inspirativním podnikatelským příběhem. Zlínský kraj má i svého celorepublikového vítěze a držitele titulu EY Podnikatel roku České republiky, kterým se v roce 2016 stal Petr Chmela, spolumajitel a zakladatel světoznámé TESCOMY.

„Náš kraj vždy byl a stále je regionem, kde vznikají dobré podnikatelské nápady a lidé se nebojí postavit se k práci čelem a překonávat výzvy. Díky tomu u nás máme řadu úspěšných podnikatelů a firem a já jsem velmi rád, že tato soutěž pomáhá zviditelňovat jejich příběhy, které se tak mohou stát inspirací pro ostatní,“ uvedl hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.

Výsledky celostátního finále a jméno vítěze soutěže EY Podnikatel roku 2020 České republiky budou vyhlášeny 7. dubna 2021. Vítěz z České republiky se zúčastní celosvětového finále v červnu 2021, kde bude bojovat spolu s ostatními národními vítězi z padesáti zemí světa o titul EY Světový podnikatel roku.

sinfin.digital