Přejít k hlavnímu obsahu

Nejlepší jarní knižní novinky: Těchto 5 knih vás zcela pohltí

Jarní počasí přímo láká k tomu vyjít ven a číst si na dece knihu. Pokud vám došla inspirace a nevíte, po které sáhnout, máme pro vás 5 skvělých tipů na knihy, které vás doslova vtáhnou do děje a pohltí. Vybrat si můžete psychologický thriller, životopisný román, psychologickou literaturu, motivační naučnou knihu či detektivku.

 

Lisa Reganová – Dívka beze jména

Dívka beze jména je další knihou z pera známé autorky Lisy Reganové, která chrlí jeden úspěšný psychologický thriller za druhým. Hlavní postavou je stejně jako v jejích ostatních knihách zkušená detektivka Josie Quinnová. Tentokrát je přivolána na místo činu ve městě Denton, a už při prvním pohledu je zděšená brutalitou útoku. Zatímco oběť bojuje o život, hledá se i její novorozené dítě, které zmizelo. Druhou dějovou linku tvoří příběh neznámé ženy, která se ukrývá. Dívka beze jména netuší, kdo je, co se jí přihodilo, ví jen, že má hrozný strach. Josie Quinnová bude muset najít spojitost mezi ztraceným dítětem a touto ženou. Podaří se jí zjistit, zda je neznámá dívka pachatelkou útoku, svědkyní či obětí? To se dozvíte v knize.

Info ikona
Dívka beze jména

 

Paulina Świst – Chobotnice

Paulina Świst je polská spisovatelka, která si svůj věhlas získala díky svým zkušenostem z právního prostředí, které se jí podařilo uplatnit při psaní knih. Její knihy se věnují kontroverzním tématům – hazardu, závislostem, mafii, nelegálním činnostem a násilným trestným činům. Její nový román vypráví o policistovi, který se snaží proniknout do zločinecké organizace. Postupně odhaluje velké spiknutí, jehož součástí jsou i postavy z předchozí knihy autorky, Orel a Olka. V knize nechybí žhavé erotické scény, napětí, zvraty a aféry. Díky autorčině znalosti polského právního prostředí působí celý příběh velmi autenticky.

Info ikona
Paulina Świst – Chobotnic

 

Mary Aiken – Nebezpečný efekt

Pokud se zajímáte o psychologii a technologie, neměla by vám uniknout nová kniha vyhlášené kyberpsycholožky Mary Aiken. V té se autorka zaměřila na to, jak lidstvo formuje online prostředí. Autorka zkoumá vliv internetu, digitalizace i tolik populárních sociálních sítí. Kniha pracuje jak se souhrnnými statistickými údaji, tak i s reálnými příběhy lidí, kterým technologie změnily život. Kniha chce světu sdělit, že moderní technologie jsou sice možná užitečné, ale nesou sebou i riziko. Dokonce autorka mluví o tom, že dovedou ovlivnit i přirozenou evoluci lidstva a hodně se v knize soustředí i na jejich negativní vliv na děti.

Info ikona
Mary Aiken – Nebezpečný efekt

 

Rhonda Byrne – Největší tajemství

Bestseller autorky Tajemství už znají asi všichni. Její kniha slaví celosvětový úspěch, pomohla řadě lidí naučit se správně si přát a ovládnout zákon přitažlivosti. Nyní autorka napsala pokračování s názvem Největší tajemství. Kniha by měla čtenáři pomoci k tomu, aby žil radostnější život a zbavil se všeho, co ho v životě tíží. Autorka se v knize čtenáři snaží poradit, jak se vymanit z problémů, nenahlížet na svět negativně a uvědomit si, co jej opravdu činí šťastným.

Info ikona
Rhonda Byrne – Největší tajemství

 

Mira Jakovenko – Agnessa

Životopisná kniha historičky Miry Jakovenko vypráví příběh Agnessy Mironové, manželky ambiciózního člena NKVD Sergeje Mironova. Děj se odehrává za doby přísné stalinské diktatury.

Kniha dokonale zachycuje kontrast dvou tehdejších světů. Agnessa žije v luxusu, nemusí nic dělat a jen si okázale užívá. A to v době, kdy v Rusku řada lidí trpí hladem, čelí represi ze strany tajné policie a všudypřítomnému strachu, že upadnou v nemilost režimu.

Info ikona
Mira Jakovenko – Agnessa

Novinky ze světa parfémů: Nejkrásnější jarní vůně, které omámí vás i vaše okolí

Jaro 2021 je tady a s ním i záplava parfémových novinek. Letošní sezóna se ponese v duchu ovocně sladkých jiskřivých tónů, parfémy budou mít hravé flakóny v pastelových barvách. Pojďte se s námi podívat na ty nejzajímavější parfémy, které už brzy budou i na českém trhu.
svetzeny.cz