Hlavní obsah

Hokejový Hradec Králové si pojistil služby osmi hráčů

Trenéra sice bude hokejový Mountfield jiného, ale sázet bude na tradiční opory. Vedení extraligového Hradce Králové si pro příští sezony pojistilo služby hned osmi hráčů současného kádru. V dresu Mountfieldu budou pokračovat obránci Zdeněk Čáp, Michael Gaspar, Miroslav Kukla, René Piegl, útočníci Aleš Jergl, Kelly Klíma, Jan Veselý a univerzál Radek Pilař. Na východě Čech naopak končí brankář Marek Mazanec, obránce Dominik Graňák a útočníci Jakub Sklenář s Markem Zacharem. Klub o tom informoval na oficiálním webu.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Radovan Pavlík z Liberce a brankář Hradce Králové Marek Mazanec.

Článek

Aleš Jergl, Kelly Klíma a Radek Pilař patřili v uplynulém ročníku ke stálicím mužstva, poslední jmenovaný nevynechal ani jeden zápas. Všichni tři budou v Mountfieldu HK pokračovat i nadále – v případě Aleše Jergla a Radka Pilaře bylo uplatněno opční právo, Kelly Klíma uzavřel s klubem novou jednoletou smlouvu s roční opcí.

„Tito hráči patří do základního kádru a na jejich pokračování panovala všeobecná shoda. Věříme, že si Kelly vybral smůlu na zranění, která ho provázela letošní sezónu, a v té příští od něho očekáváme zlepšení produktivity, jelikož v sobě tento potenciál má," uvedl na internetových stránkách klubu generální manažer Aleš Kmoníček.

Další pětice hokejistů – Zdeněk Čáp, Michael Gaspar, Miroslav Kukla, René Piegl a Jan Veselý – by měla patřit do širšího kádru, všichni tak budou moci naskakovat v hradeckém i kolínském dresu. Na Jana Veselého bylo uplatněno opční právo, kontrakt Michaela Gaspara je dvouletý, ostatních hráčů jednoletý s tím, že u nich klub může využít opci pro ročník 2022/23.

„Podpisy těchto hráčů znamenají určitou stabilizaci našeho širšího kádru s tím, že někteří z nich by měli působit převážně v našem partnerském týmu v Kolíně. Bude záležet pouze na nich, zda si zahrají i extraligu," tvrdí Kmoníček.

Zároveň je jasné, že hradecký dres už nebudou nadále oblékat Marek Mazanec a Jakub Sklenář, kterým končí smlouva, stejně tak Dominik Graňák s Markem Zacharem, jimž končí pod Bílou věží hostování.

Reklama

Související témata: