InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vlastivědný výlet do Vitic

    sobota 27.4 8:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně – sraz před starou radnicí

  • Mladfest – hudební festival s výstava ZUŠ, promítáním filmů a trhy

    sobota 27.4 9:00 - Mladějovice, tvrz

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Škola v Soběslavi oslovuje pamětníky

SOBĚSLAV - Příští rok bude budova soběslavské školy v Komenského ulici slavit výročí. Před 150 lety - v září roku 1872 – byl položen základní kámen pro školy soběslavské, jak je do kamene na nároží školy vytesáno. Zda a jak budou příští rok oslavy velkého výročí soběslavských „starých škol" probíhat, dnes není ještě úplně jasné. „Vše je zatím v přípravách. Zatím ani nemůžeme odhadnout, co bude," sdělil ředitel Jan Holas. Přesto se k důstojné oslavě výročí činí první kroky.

 

Základní škola vyzývá občany k zapůjčení materiálů, které se vztahují k historii budovy a škol, které v ní sídlily. Jedná se například o fotografie, různé dokumenty, vysvědčení a podobně. Kdo by mohl takové dokumenty zapůjčit pro účely digitalizace, může je přinést buď přímo do školy, nebo do infocentra na náměstí Republiky.

Je možné materiály také poslat oskenované na mailovou adresu školy a infocentra hospodar@zssobeslav.cz a infocentrum@musobeslav.cz. Termín pro zapůjčení nebo zaslání dokumentů a materiálů je do 31. května tohoto roku.

 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace