DRFG staví bytový dům za 320 milionů. Vstupuje do oblasti rezidenčního developmentu

Rezidenční dům Spojovací.

Rezidenční dům Spojovací. Zdroj: DRFG

Rezidenční dům Spojovací.
Ředitel investiční skupiny DRFG Peter Hlaváč.
3
Fotogalerie

Investiční skupina DRFG, jeden z největších správců komerčních nemovitostí v České republice, vstupuje do oblasti rezidenčního developmentu. Diverzifikuje tak své portfolio o další segment nemovitostního trhu, v němž jen pro letošek počítá s projekty v hodnotě okolo 2,5 miliardy korun. Prvním z developerských počinů bude Rezidence Spojovací v pražských Vysočanech přesahující 320 milionů korun.

Stavu bytového domu Rezidence Spojovací zahájila skupina na konci března. Dům se čtyřiceti bytovými jednotkami a podzemním parkováním vyroste v pražských Vysočanech v ulici Spojovací. Čtyři obytná patra doplní v přízemí obchodní jednotky. Development zajišťuje společnost DMG Stav, a.s. Spolufinancování projektu se ujala Raiffeisenbank. Dokončení projektu je plánováno na jaro 2023.

Investiční skupina DRFG se věnuje investicím do telekomunikací, finančních služeb a realit, kde se dosud zaměřovala primárně na již fungující komerční nemovitosti z oblasti maloobchodu, skladování a logistiky. Po úspěšné realizaci prvního developerského projektu průmyslové haly v Týništi se skupina rozhodla vstoupit do aktivního developmentu také na poli rezidenčního bydlení a nová výstavba se má stát další součástí aktivit skupiny v oblasti real estate.

„Rozšíření aktivit o rezidenční development je logickým krokem, který umožní strategicky diverzifikovat portfolio skupiny a současně dosáhnout vyššího zhodnocení kapitálu. Rezidence Spojovací je prvním z řady bytových projektů, které jen pro tento rok plánujeme v celkové hodnotě  2,5 miliardy korun,“ uvedl k novému směru aktivit skupiny generální ředitel Peter Hlaváč.

„Zájem po nových, dostupných bytech neklesl ani s pandemií, což potvrzují i data o uzavřených hypotečních úvěrech. V mnoha oblastech, Prahou počínaje, existuje stále extrémně vysoký převis poptávky nad nabídkou a k tomu se přidávají další dlouhodobé faktory jako vysoká obliba vlastnického bydlení a nízké úrokové sazby,“ prozradil důvod zaměření Hlaváč.

Skupina DRFG expanduje nejen do nových odvětví, ale také geograficky. Již v loňském roce nakoupila šest retail parků v Polsku, a své aktivity rozšiřuje také o segment logistiky, kde již zahájila výstavbu logistických a skladovacích prostor.