Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

BŘEZEN 2021: O čem se psalo na Drbně. Připomeňte si nejzajímavější témata

Březen přinesl řadu zajímavých témat. Opět jsme psali hodně o koronavirových opatřeních, právě v březnu začal platit zákaz pohybu mezi okresy. Ale přinesli jsme i například rozhovor s bývalý primátorem Liberce Tiborem Batthyánym.

Od prvního března začal platit zákaz pohybu obyvatel mezi okresy. Na dodržování od té doby dohlíží ve všech krajích policisté. Nejinak tomu je i v kraji Libereckém. Žádné větší komplikace na silnicích ale nová situace nepřinesla.

Žádné dlouhé zdržování ani fronty. Kontroly na hranicích okresů probíhají klidně

Od dnešního dne platí zákaz pohybu obyvatel mezi okresy. Na dodržování opatření dohlíží ve všech krajích policisté. Nejinak tomu je i v kraji Libereckém. Řidiči se ale nemusí obávat front nebo dlouhého zdržení.

Také v březnu jsme přinesli oblíbenou rubriku (NE)OBYČEJNÍ. Skvělá tanečnice, uznávaná choreografka, ale také holčina, která ujíždí na gramofonových deskách. Přesně to je Anet Antošová, původně Liberečanda, která do všeho dává více než sto procent.

(NE)OBYČEJNÍ: Do tance dává všechno. Anet Antošová je dříč, který do ničeho nejde napůl

Skvělá tanečnice, uznávaná choreografka, ale také holčina, která ujíždí na gramofonových deskách. Přesně to je Anet Antošová, původně Liberečanda, která do všeho dává více než sto procent.

Osm policistů na čtyřech čtyřkolkách vyrazilo do Jizerských hor, kde si chtěli posvítit na lyžaře. Kontrola lyžařů se ale veřejnosti nelíbí a policie se dočkala tvrdé kritiky.

Policisté vyrazili do nitra Jizerek. Na čtyřkolkách kontrolovali běžkaře, sklidili vlnu kritiky

Během dnešního dne vyrazilo osm policistů na čtyřech čtyřkolkách do Jizerských hor, kde si chtěli posvítit na lyžaře. Kontrola lyžařů se ale veřejnosti nelíbí a policie se dočkala tvrdé kritiky.

Jméno Tibora Batthyányho se do povědomí široké veřejnosti zapsalo až před komunálními volbami v roce 2014, kdy tento tehdy šestatřicetiletý projektový manažer v IT dovedl ANO k vítězství v krajském městě. Sám se stal primátorem a to navzdory nulovým zkušenostem z politiky. O čtyři roky později se po neúspěchu v dalších volbách stáhl zpět do soukromého sektoru, kde nyní podniká v malé rodinné firmě. Jak se dnes daří bývalému libereckému primátorovi a jak hodnotí současné vedení města?

Babiš se dříve obklopoval chytrými a schopnými odborníky, dnes má jen loajální lidi bez idejí, říká bývalý primátor Liberce

Jak rychle přišel, tak rychle odešel. Jméno Tibora Batthyányho se do povědomí široké veřejnosti zapsalo až před komunálními volbami v roce 2014, kdy tento tehdy šestatřicetiletý projektový manažer v IT dovedl ANO k vítězství v krajském městě. Sám...

Park v sousedství liberecké zoo v Lidových sadech přišel o několik vzrostlých buků. Zjistilo se totiž, že je napadl nový druh kůrovce, který napadá právě listnaté stromy. Je tak velmi pravděpodobné, že se kůrovec může rozšířit i na stromy v zoo a v dalším okolí.

Buky v parku v Liďákách napadl kůrovec. Ohrožuje i stromy v okolí

Park v sousedství liberecké zoo v Lidových sadech přijde o několik vzrostlých buků. Zjistilo se totiž, že je napadl nový druh kůrovce, který napadá právě listnaté stromy. Je tak velmi pravděpodobné, že se kůrovec může rozšířit i na stromy v zoo a...

Brzy to bude dvacet let, co zmizela liberecká Textilana. Liberečáci si tak už na pláň kousek od centra, kudy jen profrčí tramvaj, vlastně zvykli. V roce 2018 ale pozemky koupil nový majitel, který zde plánoval bytovou výstavbu. Nyní dokončuje územní studii. Kdy by mohlo být hotovo? To si ještě počkáme, odhad je kolem sedmi až osmi let.

Co bude s pozemky po Textilaně? Investor dokončuje územní studii

Brzy to bude dvacet let, co zmizela liberecká Textilana. Liberečáci si tak už na pláň kousek od centra, kudy jen profrčí tramvaj, vlastně zvykli. V roce 2018 ale pozemky koupil nový majitel, který zde plánoval bytovou výstavbu. Nyní dokončuje...

Záchytná stanice v Liberci funguje od prosince 2012. V Libereckém kraji byla obnovena po 12 letech. Od té doby zde noc strávily tisíce klientů. Někdy proto, že byli nebezpeční pro své okolí, jindy hrozilo, že ublíží sami sobě. Jak říká primář Jaromír Hons, práce na takovém místě je opravdu náročná.

Práce na záchytce je náročná, říká primář Jaromír Hons. Za pobyt zaplatí jen pětina klientů

Záchytná stanice v Liberci funguje od prosince 2012. V Libereckém kraji byla obnovena po 12 letech. Od té doby zde noc strávily tisíce klientů. Někdy proto, že byli nebezpeční pro své okolí, jindy hrozilo, že ublíží sami sobě. Jak říká primář...

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky březen, drbna, témata, primátor, Liberec, Liberecký kraj, Anet Antošová, Jizerské hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

BŘEZEN 2021: O čem se psalo na Drbně. Připomeňte si nejzajímavější témata  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.