Jan a Zdeněk Svěrákovi natáčejí film Betlémské světlo. „Bude to veselé,“ slibují

Zdeněk Svěrák oslavil pětaosmdesáté narozeniny a začal natáčet film Betlémské světlo. „Bude to komedie napsaná podle tatínkových povídkových knížek. Příběh o spisovateli, který ty povídky píše,“ popisuje režisér filmu Jan Svěrák. 

Zdeněk Svěrák si ve filmu zahraje hlavní roli spisovatele, kterému do života vstupují postavy z jeho povídek. „Hraju spisovatele Šejnohu. Ten člověk jako by mi vypadl z oka. Je jen o něco komičtější, než jsem já,“ prozrazuje herec a také autor předlohy. „Dlouho jsem netočil ani nehrál, je to pro mě taková nezvyklá premiéra,“ dodává.

Těžké téma rozptýlené humorem

Roli Šejnohovi manželky si zahraje Daniela Kolářová. Svěrákovou filmovou partnerkou bude už potřetí. V dalších rolích se objeví Tereza Ramba, Vojtěch Kotek, Ondřej Vetchý nebo Vladimír Javorský.

Daniela Kolářová si filmovou manželku Zdeňka Svěráka zahraje už potřetí

„Film bude o hledání životní harmonie, o hranici mezi vyrovnaností a rezignací. Tohle těžké téma rozptylujeme humorem, stylizací a velkou nadsázkou,“ vysvětluje režisér Jan Svěrák.

Snímek Betlémské světlo se bude natáčet během jara v Praze. Premiéru by měl mít za rok, tedy v dubnu 2022. Do kin ho uvede společnost Bioscop, koproducentem filmu je Česká televize a mediálním partnerem Český rozhlas.

autor: | zdroj: Bioscop
Spustit audio

Související