Sezona eD system Bauer Teamu: Nejúspěšnější Smutná celkově čtvrtá

01.04.2021 19:19:01 | Autor: eD systém Bauer, Ladislav Janata | Rubrika: Sport | Obce: Jablonec nad Nisou

Sezona eD system Bauer Teamu: Nejúspěšnější Smutná celkově čtvrtá

V právě skončeném ročníku dálkových běhů na lyžích Visma Ski Classics skončil Bauerův eD system Team na 15. místě a jeho jednička Kateřina Smutná brala skvělou 4. příčku. Do závodů letošní sezony zasáhlo v barvách českého týmu šest jmen - dvě ženy a čtyři muži. Dalším dvou členům týmu naopak neumožnily start covidová opatření a také zranění.

Letošní sezona dálkových běhů nabídla přes 500 kilometrů v osmi závodech. Do všech z nich odstartovala česká jednička hájící barvy eD system Bauer Teamu Kateřina Smutná a až na jediný i všechny dokončila. Na stupně se probojovala na Jizerské 50, kde brala třetí příčku, jinak byla třikrát pátá, šestá, osmá a jen jednou skončila těsně za elitní desítkou na 11. místě. V celkovém pořadí pak brala 4. příčku. „S tím musím být spokojená! Když se kouknu na holky kolem sebe, se kterými jsme společně jezdily třeba před dvěma, třemi lety, tak je vidět, že už nejsme nejmladší a musíme takováto umístění brát. Jsem za 4. místo fakt moc ráda!," usmívala se po konci náročné sezony Smutná.

Radost svými výsledky dělala týmová jednička eD system Bauer Teamu i Lukáši Bauerovi. „S jejími výkony panuje velká spokojenost a ke 4. místu v celkovém pořadí patří i velká gratulace. Katka opět odjela sezonu parádně, na domácí Jizerské 50 byla na stupních a znovu potvrzovala, že patří do té nejužší světové špičky."

Jak se ukázalo hned po skončení letošního ročníku, pro Kateřinu Smutnou to byla zároveň poslední sezona, po které se rozhodla svou kariéru ukončit. „Chceme se pokusit o dítě, tak snad nám to vyjde!," vzkázala Smutná po posledním závodu, 100kilometrovém Arefjällsloppetu.

68820/prev_1617298265_Smutna_LA_1.jpg<br />Autor: eD systém Bauer, Václav Novotný „Katka o tom mluvila už v průběhu posledních let, teď se definitivně rozhodla jít novou životní cestou. Za mě to byla výborná spolupráce, Katka měla skvělou kariéru a dosáhla toho dost i ve Světovém poháru. Maratony jí sedly a byla výraznou postavou Ski Classics i našeho týmu. Bylo to fajn a já jsem rád, že poslední roky patřila k nám. V její další životní etapě jí samozřejmě přeju hodně štěstí!," okomentoval konec Smutné Lukáš Bauer.

Tomu kromě české jedničky udělal v letošní sezoně velkou radost i nejmladší člen týmu Adam Matouš, který si ve svém premiérovém ročníku a ve 22 letech troufl na téměř všechny závody. Připsal si sedm startů a absolvoval i ty nejdelší - 70 km na Marcialonze, 90 km na Vasaloppetu i 100 km na Arefjällsloppetu. „Velmi příjemně mě překvapil, jeho výsledky a styl závodění se mi líbily. Bylo to vidět i na posledním 100kilometrovém závodě, kde se toho nebál a šel do toho opět naplno. Ještě na 40. kilometru byl v první třicítce, kousek od úplného čela. Ta sezona pro něj byla extrémně dlouhá, ale klobouk dolů za to, co předvedl!," zhodnotil Matoušův výkon šéf týmu Lukáš Bauer.

Jeho eD system Bauer Team, který před sezonou avizoval velké přebudování a otestování nových jmen i materiálu, nakonec obsadil v celkovém pořadí týmů seriálu 15. místo. „Neodpovídá to úplně tomu, co jsem chtěl, ale velmi se tam promítlo i to, že kvůli covidovým opatřením a pak i ze zdravotních důvodů ani jednou nestartoval Adne Gigernes a epidemická opatření na start nepustila ani Ilju Poroškina. To je zkušený závodník ze Světového poháru, který by nám určitě přinesl slušný počet bodů, a ty nám samozřejmě chyběly," uvědomuje si Bauer, v jehož týmu tak nakonec startoval jediný zahraniční závodník - Bob Impola.

68820/prev_1617298322_Smutna_JIZ50.jpg<br />Autor: eD systém Bauer, Václav Novotný Covid zasáhl i do plánů dalšího člena eD system Bauer Teamu Miroslava Rypla, který kvůli onemocnění přišel o dva závody včetně domácí Jizerské 50. Jonáš Bešťák zase kombinoval svou účast ve Ski Classics s cílem nominovat se na mistrovství světa, což se mu podařilo. Jen dva závody pak absolvovala druhá žena týmu Anna Sixtová.

„Byla to hodně náročná sezona. Jsem ale zároveň nadšený, že se podařilo absolvovat téměř vše z náhradního plánu B a že jsme všechny závody odjeli. Myslím, že to se před sezonou ani nečekalo," uzavírá hodnocení letošního ročníku Lukáš Bauer.

Výsledky členů eD system Bauer Teamu:

DRUŽSTVA
15. místo celkově

MUŽI
54. Bob Impola 5 dokončených závodů, nejlepší výsledek: 22. místo (Marcialonga)
75. Adam Matouš 6 dokončených závodů, nejlepší výsledek: 45. místo (Jizerská 50)
90. Jonáš Bešťák 4 dokončené závody, nejlepší výsledek: 49. místo (Jizerská 50)
95. Miroslav Rypl 6 dokončených závodů, nejlepší výsledek: 53. místo (La Diagonela)

ŽENY
4. Kateřina Smutná 7 dokončených závodů, nejlepší výsledek: 3. místo (Jizerská 50)
50. Anna Sixtová 2 dokončené závody, nejlepší výsledek: 29. místo (Toblach-Cortina)

Sdílet s přáteli na facebooku

Související články

Kateřina Smutná osmá na 100 kilometrovém Arefjällsloppetu
Laufaře čeká v sobotu tečka za sezonou: stokilometrový Arefjällsloppet
Kateřina Smutná vybojovala na Vasově běhu 5. místo
Nedělní Vasův běh absolvuje trojice členů eD system Bauer Teamu
Kateřina Smutná na Jizerské 50 vybojovala skvělé 3. místo
Kateřina Smutná bronzová na legendárním Vasově běhu

Diskutujte s námi

 

Náhled fotogalerie

 

OTEVŘÍT FOTOGALERII (celkem 5 fotek)

 

Firmy v regionu Jablonec nad Nisou

Naše Jablonecko s.r.o. ( Internetové služby , Firmy ) , ODS Jablonec ( Volby ) , Petr Rubín - REKUPER ( ) , TOP09 Jablonec ( Volby ) , VisionWorks ( Internetové služby , Firmy ) | Další firmy

 

 

Další aktualita v pořadí ARCHIV AKTUALIT
 

Vyberte obec

Krátké zprávy z regionu Jablonecka

Na podporu obchodů na venkově rozdělí kraj téměř čtyři a půl milionu

Malé prodejny na venkově i letos podpořil Liberecký kraj, a to prostřednictvím dotačního programu nazvaného Obchůdek 2021+. Peníze zamíří do obcí do tisíce obyvatel, případně do obcí do tří tisíc obyvatel, v jejichž místních částech žije méně než tisícovka lidí a na jejichž území se nachází nejvýše jedna maloobchodní prodejna s převahou prodeje potravin a nápojů. „V programu bylo stejně jako v předchozím roce k dispozici 4,4 milionu korun. 3,8 milionu poskytlo ze svého rozpočtu ministerstvo průmyslu a obchodu a šesti sty tisíci korunami přispěl Liberecký kraj," uvedl Jiří Ulvr, člen rady kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

O dodavateli novostavby turnovské knihovny je rozhodnuto

Skálova ulice v Turnově v dohledné době ožije stavebním ruchem. Po náročném procesu výběrového řízení je znám dodavatel stavby nové knihovny. Zhotovitelem stavby se stala společnost Bielskie Przedsiebiorstwo Budownictwa Przemyslowego (BPBP), organizační složka Kosmonosy - Česká republika. Firma podala cenově nejvýhodnější nabídku a splnila rovněž požadavek týkající se referencí. Investice tak dosáhne necelých 111,3 mil. vč. DPH. Předání staveniště by se mělo odehrát v první polovině dubna 2024, zhotovitel má pak 600 dní na realizaci stavby. Více podrobností


Archiv krátkých zpráv

Nejnovější články

První návštěvníky na hradech a zámcích uvítá velikonoční výzdoba
Policisté kontrolovali dodržování rychlostních limitů
Vítězové druhé ligy z Malé Skály zakončili sezonu výhrami nad Dvorem
Podzemí vydá poklady na Velký pátek. 14 jeskyní začne sezonu dřív
Paňmaminko, utonuli jsme zimu. Dlaskův statek slaví Velikonoce

Nejčtenější články

27.03.: Hasiči zasahovali kvůli požáru v jablonecké nemocnici
27.03.: Řidič havaroval v Jablonci pod vlivem alkoholu
26.03.: Silnice kolem Souše bude od čtvrtka 28. března opět průjezdná

Další »

Události dle data

Stalo se | Připravuje se

Vyberte datum:
Po Út St Čt So Ne

Infomail


Chcete pravidelně dostávat informace o novinkách na tomto serveru?

Zadejte svůj e-mail:
 

Facebook

Twitter

Instagram

https://www.instagram.com/nasejablonecko

Odkazy

Fotogalerie Videogalerie Soutěže Anketa

INZERCE | KARIÉRA | KONTAKT

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím | Další informace