Hlavní obsah

Tajemný tweet amerického jaderného velitelství má vysvětlení

Tajemné hlášení, které mohlo skrývat kód k jaderným zbraním, svědčit o napadení Pentagonu počítačovými piráty anebo o ještě tajemnějším spiknutí, bylo ve skutečnosti opravdu jen náhodným shlukem písmen a znaků, i když se objevilo na twitteru strategického velitelství amerických ozbrojených sil Stratcom.

Foto: Jason Reed, Reuters

Pentagon, sídlo amerického ministerstva obrany v okrese Arlington ve státě Virginia.

Článek

Zmatek vyvolala zpráva ";l;;gmlxzssaw,", která se v neděli objevila na oficiálním účtu velitelství Stratcom, zodpovídajícího za americké jaderné zbraně, než byla smazána, napsala agentura AFP.

Ke zklamání amatérských luštitelů šifer se ale ukázalo, že tajemné poselství bylo prostě opravdu nesmyslnou hatmatilkou. Záhadu mělo na svědomí malé dítě, které se na chvilku zmocnilo Twitteru Stratcomu, jak velitelství objasnilo americkému zpravodajskému serveru Daily Dot.

"Vedoucí zodpovědný za účet velitelství pracoval na dálku z domova. Účet na chvilku ponechal bez dozoru. Jeho malé dítě využilo situace, aby si pohrálo s klávesnicí, a bohužel nevědomky odeslalo tweet," vysvětlil mluvčí velitelství. "Naprosto nic škodlivého se nestalo, náš účet nenapadli hackeři," ujistil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám