Zde může být vaše reklama.

Zase se bude hrát 25. kolo: Sigmu má doma Pardubice

25. kolo: Sigmu má doma Pardubice

foto: Petr Pelíšek

02. 04. 2021 - 14:00

Po letošní první reprezentační přestávce se opět rozjede fotbalová FORTUNA:LIGA. Tým SK Sigma Olomouc čeká restart doma, na Andrově stadionu bude hrát první dubnovou sobotu proti Pardubicím. Zápas 25. kola má výkop ve 14.00.

Sigma si pauzu zpestřila dvěma přípravnými zápasy, to aby tým zůstal v herním rytmu a potřebném zatížení. Obě vyhrála, porazila doma Prostějov a zvítězila ve Zlíně. A trenér Radoslav Látal věří, že to mančaftu dodá dostatek pohody do dalších ligových kol. „„Reprezentační přestávku jsme využili odpočinkově vzhledem k tomu, že nás čekají dva zápasy v krátké době. První týden byl volnější. Sehráli jsme dvě přátelská utkání, aby kluci měli zápasové vytížení. Od pondělí už jsme se připravovali na Pardubice,“ řekl Látal. „Po výhrách je to vždy snazší. Nálada je lepší, hráčům se lépe trénuje, a těšení na další utkání je větší. Nálada je momentálně dobrá, i když víme, že nás čeká těžký týden,“ podotkl. Po sobotním mači s Pardubicemi pak totiž Sigma hraje v úterý doma proti Slovácku a pak v sobotu v Příbrami.

V podzimní části sezony Sigma s Pardubicemi v jejich pražském vyhnanství remizovala 1:1. „Mají kvalitní mužstvo. V kádru mají spoustu dobrých mladých kluků, které přivedli na hostování. Jsou to velmi šikovní fotbalisté, chtějí se ukázat, prosadit se v lize. Jsou hodně běhaví, agresivní. Nečeká nás nic lehkého,“ řekl Látal. „První utkání této sezony proti Pardubicím si dobře pamatujeme, bylo to pro nás smolné. Dlouho jsme vedli a gól jsme dostali až v 94. minutě po standardní situaci. Byli jsme z toho hodně smutní. Teď ale hrajeme doma, domácí utkání bychom měli zvládat,“ uvedl Látal.

V Pardubicích jsou na hostování dva hráči z SK Sigma – obránce Michal Surzyn a záložník Jiří Sláma. Surzyn ale zpět vracet nebude, ligový nováček na něj uplatnil opci.

V olomouckém kádru je několik absencí. Už v něm není obránce Milan Kerbr, který se přesunul do realizačního týmu. Stopku na jeden zápas za čtyři žluté karty má obránce Radek Látal, zranění do hry nepustí zadáka Michala Vepřka a záložníka Lukáše Greššáka.

Utkání SK Sigma Olomouc versus FK Pardubice se hraje v sobotu 3. dubna od 14.00 (rozhodčí Pavel Julínek – Marek Podaný, Lukáš Lakomý).

Pravděpodobné sestavy
SK Sigma Olomouc: Mandous – Sladký, Hubník, Poulolo, Zmrzlý - Zahradníček, Daněk, Breite, Hála  – Chytil, Nešpor. Trenér Radoslav Látal.
FK Pardubice: Letáček – Surzyn, Čihák, Toml, Čelůstka –Tischler, Kostka, Hlavatý, Černý, Pfeifer – Huf. Trenér Jaroslav Novotný.

Další články