Dycky v pátek 14(66)2021

Ředitelé přicházejí a ředitelé odcházejí. A osazenstvo co bylo před jejich ředitelování, při jeho ředitelování zůstává často i po jeho odchodu. Někdy to panování a realizace ředitelových ničemností trvá dlouho. A vede minimálně ke vzniku půlnočních království za spoluúčasti podělaných rádců.

To by však nemělo znamenat, že osazenstvo si samo sobě přijde o důstojnost a o po skončení panování toho ředitele se těžko bude moci za použití vlastní sebereflexe podívat kolegům do očí. A ti co ano a i ti co ne budou stát na spáleništi kterému sami nosili podpalovače a sirky podle apetitu svého žaludku. A může už být pozdě házet odpovědnost jeden na druhého. Nakonec když se to tak vezme, všichni přece dodržovali pravidla...a drželi krok v mezích zákona který...nakonec obnažil jen jejich díry v kalhotách a podolek pod ohnutými zády. Bonusy a pochvaly stydnout dříve než přízemní mráz. Léty vycvičené přežívání, živené falešnou nostalgií oheň nerozdělá, sluncem v duši neošálí.

No vidíte, vážení čtenáři. A to jsem chtěl psát něco o fotografování. A o tom jak se chovat na fotogaleriích (jak využívat ke svému  prospěchu systém "má dáti/dal" a jak ho sledovat v knize zápočtů a jak se při tom nestydět). Asi to bude tou pomlázkou, že z mého předsevzetí zbyla jen pohanskými zvyky otlučená zadnice uvažování o marnosti...a o tom, že fotka může být "nevhodná k vystavení" za dva body...a je to korektní hodnocení, ale podvojné účetnictví na galerii je slušně řečeno neslušné...a nekorektní i když povětšinou končí na týden v TOPu.


V každém případě je tu ale i dnes Vybíjená. Podle zdejších pravidel:










Závěrem: Dnes vychází Dycky v pátek o dost později než bývá zvykem. Důvod je prostý. Naslouchal jsem totiž zpěvu ptáků, na obou březích slepého ramene Orlice. A plašil jsem je se vší škodolibostí svým zpěvem před dotěrnými dlouhými objektivy amatérských narušitelů, hoden tím počínáním své plachosti, svého jména. A i Vám to přeji po celý ten prodloužený, lehce pohanskými zvyky okořeněný víkend :-)




...a ještě klikací připomínka co tu bylo před rokem...



Komentáře

  1. Tvé zamyšlení je k zamyšlení,ale Malost se zvětšit nedá. Ta už je v povaze. Je to vidět na mnoha fotoportálech,kde se bez špetky studu dávají vysoká hodnocení za snímky nevhodné k vystavení nebo podprůměrné. Prostě stačí být v TOP jako protihodnota. Tady je veškerý boj za kvalitu předem ztracený a bude tomu tak i nadále,i když výjimky se občas najdou...
    Dnes vybíjím č.264,i když se mi ta Petřínská věž v pozadí líbí - jenže ještě více se mi zamlouvají ostatní fotografie - kde mi vyniká č.261...
    Dobré velikonoce!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měli bychom být konstruktivní a něco ke zlepšení těch galerií vymyslet. Nějakou motivaci.

      Třeba na DA by mohli páni redaktoři vyhlašovat Osobnost měsíce.
      V tom případě bych za březen nominoval pana Šálka a paní Hertlovou. Jako náhradníka Funiona (za to že snad už konečně zmizel). Lidové hlasování by rozhodlo. Každý podle svého gusta a vítěz do dalších měsíců příkladem :-)

      Vymazat
    2. Kdepak,to by nedělalo dobrotu,neboť závist má velkou moc a při lidovém hlasování dochází k tomu,že jsou lidé rázem vepři,totiž ve při...

      Vymazat
    3. To Honzo, jak tu nominační nabídku zúžím jen na paní Hertlovou. Protože ta to podvojné účetnictví evidentně na DA dovedla k dokonalosti až se z toho víko zvedá...

      Vymazat
    4. Mě se zase zvedá víko z toho,že tu musíš řešit pí Hertlovou a jiné.

      Vymazat
    5. Psával jsem výběry a TOPY pro Photoextract.com (jejich publicitu myslím žádné jiné a další výběry či Fotografie týdne myslím nikdy ani zdaleka nedosáhly). Pak jsem psával TOP ze tří galerií pro FOTO-BOOK na který se scházeli z těch nejen tří galerií i ti co se nikdy nikde na nic nescházeli. Pak jsem totéž psal už na svém prvním blogu. Pár jich je ale i na tomhle aktuálním k dohledání. Nedávno dokonce vzpomínkový kde je jmenovitě i paní Hertlová. Ona je totiž jmenovitě v mnoha TOPech co jsem psal. Tedy jmenovitě její fotografie s mým popisem a zdůvodněním proč do toho kterého výběru patří. Jen málo jmen se tam tolikrát opakovalo. Tak jsem se o ta jména řešil... a nepamatuji se, že by se Ti někdy nad tím zvedalo víko.

      Když jsem ty výběry dělal, nikdy jsem nepřihlížel k ničemu jinému než ke kvalitě samotných fotografií. Kritika (a promítnutí ji do TOPU) na poměry v Galeriích musela a šla stranou. Tu jsem si ale neodpustil mnohokrát jiným způsobem a jak vidím víka z toho vyskakují i dnes. Přitom pád těch galerií, způsobů tam zaváděných a působení některých jednotlivců jmenovitě jen potvrdil moje výhrady. A nemám z toho radost, to zdůrazňuji. A nesedím tu jako škodolibá osoba co razí heslo "čím hůře, tím lépe", nebo "došlo na má slova". A že to říkám tady a ne třeba na DA opravdu není moje chyba. A nevšiml jsem si, že by ten stav nějak někde zvedal Tvoje víko.

      Nicméně i tak mám o život na galeriích zájem. Virtuálně myslím. Prakticky už bych to ani zažít nechtěl za daného stavu. A ten zájem se projevuje tak, že se snažím své zkušenosti transformovat do svých poznámek zde. Zvláště když vidím něco extra i tu celkovou bídu přesahujícího. Chválit tu jmenovitě spíš nemohu. Polibky smrti nedávám. Ta druhá cesta jak vidím může občas narazit na vyskakující víka. Jsem za ty roky dost otužilý a dost pošetilý abych to bez úhony vstřebal.

      A ještě k tomuhle konkrétnímu příkladu co tu řeším (Tvůj výraz) a dovolil jsem si pojmenovat. Tedy pojmenovat až na druhou dobu. Když se totiž podíváš do úvodu tohoto článku, žádné jméno jsem nepoužil. Spoléhal jsem na to, že pojmenování každému kdo se na DA vyzná naskočí samo...a možná ještě pár dalších. A nebude třeba zvedat víko.

      Optimisticky v tuhle chvíli mám za to, že světlo na konci tunelu nelze vyloučit🙂

      No a pokud se Ti nebude zvedat víko tak zase na viděnou tady v pátek :-)

      Vymazat
  2. Asi budeš muset změnit strategii. Chtělo by to vždy jednu odpadovou fotku. Já mám trauma z toho, že vyhodím něco co si vyhození nezaslouží. Když jsem se díval v mobilu, zdála se mi jasná 261. Ovšem teď sedím u počítače a vidím, že 261 v žádném případě. Tady to vidím stejně jako předřečník. 264
    Požehnané Velikonoce přeji Tobě i ostatním návštěvníkům, i těm anonymním.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vybíjíš Českou spořitelnu s výhledem na Kostel sv. Jana Nepomuckého. Určitě jim to vyřídím :-))

      Vymazat
    2. Česká spořitelna mě nijak nemrzí, ale toho kostela je mi líto. Kdybych to věděl, hlasuju jinak (smajlík), ale teď už je to daný, tak to měnit nebudu.

      Vymazat
  3. 261 je galerijní, 263 lehce potměšilá, 262 "dejmetomu" a 264 asi půjde (pro změnu) ven, zkoušel jsem papírem na monitoru vyeliminovat pravou část na levý čtverec, aby zůstal jen kontrast struktur, ale zůstalo mi to nějak "plané".
    A já jdu "s dobou", vida jak srnky na polích a paloucích vystřídaly ropuchy na všechny způsoby, projel jsem několik jarních měsíců posledních dvou let, jestli něco nenajdu z oblasti hmyzu či členovců. Ale propadl jsem záchvatu šílenství a vyházel do koše vše (nejen brouky), o čem jsem i jen lehce zapochyboval, že někdy použiju i do té nejmizernější galerie. Potřeboval bych sehnat nějakou velkou skládku odpadů... a asi nebudu mít brzo co vkládat (((-: ("nebylo co vložit").

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem se bál, že mě tu někdo napíše, že ta 261 je jak od Kláska :-)

      Tu skládku odpadků, tu Ti schvaluji.

      A - zrovna tento týden jsem zase viděl film "Smrt stopařek" a tak bys směřoval na pole investigativní fotografie...a za ten úlek to jistě stojí.

      B - fotografie z různých skládek a hromad odpadů se dost často dostávají do nejvyšších pater při vyhlašování těch různých PHOTO AWARDS...a to by sis přišel i na nějaký ten peníz na nové sklo :--)

      Vymazat
    2. Při tvé produktivitě se nebojím, že nebudeš mít něco kvalitního na vložení kamkoliv.

      Vymazat
    3. JJ:
      1) to jsem chtěl napsat já (((-: ale včas jsem zabrzdil heh
      2) tak dobře, jdu vysypat koš
      A) ten film jsem viděl během nemoci, kdy jsem se nestoudně utěšoval cizím neštěstím brr
      B) sakra už jsem vysypal ten koš (((-:

      Vymazat
  4. Neztrácíš Josefe apetit a to je dobře.Jdu se sem vždy kladně z Kladna naladit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z Kladna kladně :-)

      No snažíme se tu být veskrze pozitivní a nikoho nezarmoutit, nestresovat či dokonce pohledem sem na můj blog neotrávit :-)

      Vymazat
  5. Vyšoupnu tu v BW, když již máme ta barevná vejce, ale musím konstatovat, že je jedno, která poletí, vždy mi ji bude líto. :-) Přeji hezké jaro s Faltýnkem či bez. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano zápisky pana Faltýnka teď budeme číst na pokračování celé jaro :-) moje vnučka teď kouká na PAT a MAT a to bych doporučoval víc :-)

      Vymazat
  6. Tady jsem se nemohl rozhodnout. Nakonec můj názor popsal Míra.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat