Knižní recenze

TRADINÁŘ - Monika Kindlová, Martina Boledovičová

2.4.21 ApiAstrum 0 Comments

 
Jedna z mnoha našich krásných každoročních rodinných tradic. Výlet s dětmi za bledulkami do nedalekého lesa a nabrání pitné lahodné vody ze studánky. Letos jsme to načasovali zrovna když bylo tento týden to nejkrásnější počasí, a tak se v lese krásně rozjímalo. Cestou jsme potkali samé pozitivní lidi a nachytali spoustu sluníčka.

TRADINÁŘ je naprosto dokonalá a krásně zpracovaná další kniha z nakladatelství SmartPress, kterou bych vám ráda trochu přiblížila :) S koloběhem roku díky ní postupně poznáte různé svátky a obyčeje, známé i neznámé, vyzkoušíte si tradiční pečení a vaření, a také zde najdete velmi inspirativní tvoření z přírodnin :) Společně s dětmi jsme knihu využili jak o Vánocích, tak i teď o Velikonocích, a těšíme se na další významné dny. Naučíte se díky ní i lépe vnímat koloběh slunovratů a rovnodenností nebo některých ne až tak známých svátků, a třeba některé pak i zařadíte mezi své rodinné rituály. Ať už vytvoříte něco dobrého k snědku, k dekoraci domova, vypěstujete na zahradě nebo uděláte něco užitečného pro přírodu. Tvůrkyněmi a ochránkyněmi tradic jsou většinou ženy, alespoň tedy v rámci rodiny, proto milé ženy pamatujte, že cokoliv uděláte s láskou a radostí, bude to vždy to pravé! Jistě máte každá své speciální rodinné tradice a rituály, které každoročně nevynecháte, tato kniha vám je může ještě více zpestřit a obohatit :)

V dnešní době nemohou děti chodit na kroužky a stýkat se s kamarády, rodiny s dětmi často prchají z města za výlety do přírody, a tak společně si hrát i tvořit je to co nám nyní pomůže udržet si pozitivní myšlení a tuto nelehkou dobu nějak překlenout. Navíc čas dětství plyne velmi rychle....já sáhnu po této knize vždy když máme společně chuť něco tvořit v souladu s ročním obdobím a tradicemi, abychom si to užili ještě víc... Opatrujte se!


0 komentářů: