Pořád bojuji s tím, být in. Omeletky Haliny Pawlowské

3. duben 2021

Dnešní Omeletky jsou naplněné novými trendy. Od Haliny Pawlowské se dozvíte, jak být in. A protože in je v těchto dnech i velikonoční nádivka, přidáme recept.

Podstata módních trendů je, že se pořád mění. „Od začátku 20 století platí, že in je člověk mladý, krásný, úspěšný, zdravý a bohatý. A když takový není, má to předstírat, což je těžké. Do pojmu krása patří bohužel i štíhlost, takže já pořád bojuji s tím být in. Když jsem jednou zavolala do společnosti pro pomoc lidem s nadváhou, tak mě paní přerušila se slovy, ať chvíli počkám, že jí upadla čokoláda.“

Když do lesa, tak v zelené

Heidi Janků je trendy, protože vypadá svěže a mladě a tak jí zavolala Halina Pawlowská. „Já jsem trošku konzerva. Než zjistím, co je na jaře in, tak to začnu nosit na podzim, kdy to už trendy není,“ přiznává Heidi Janků. „Navíc jsem pořád v lese.“ Takže trendy barva – zelená.

O Velikonocích je in konzumovat velikonoční nádivku. „Každý má tu svoji. Moje nádivka vyšla v kuchařce a od několik známých jsem slyšela, že měla úspěch.“ Halina Pawlowská se s tématem jak být in rozloučila slovy klasika Karla Havlíčka Borovského. Kdysi řekl: Pokud je móda v šose a čepici, módníkům darmo kázat nechci, však ono jich pak nechá módy dost, až bude v módě rozum, poctivost.“

V Omeletkách dále uslyšíte povídku Dana Pazdírka s názvem Segedín na Côte d'Azur. Halina Pawlowská přečte svoji povídku Tak mladá, jak dokážu! O filmové tipy se podělí Václav Šanda.

Show Haliny Pawlowské Omeletky poslouchejte v premiéře ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky každou sobotu a neděli po 12. hodině. Každý díl najdete na stránce pořadu zdarma. Omeletky můžete poslouchat i v aplikaci mujRozhlas, kterou lze stáhnout do mobilu.  

autoři: Halina Pawlowská , zk
Spustit audio

Související

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.