Sedmiminutové oslabení? Filmoval! Ale hokejový Bůh nám to vrátil, zní z Kladna

3. dubna 2021, 12:29

Adam Bagar

Kladno vstoupilo do semifinálové série s Porubou vítězným obratem. K triumfu 5:3 mu pomohl i moment z poloviny utkání, který přinesl emoce, pocit křivdy i dlouhé sedmiminutové oslabení. A to jej nakoplo!

Běžela 29. minuta, když Nicolas Hlava podle hlavních rozhodčích Roberta Čecha a Jana Jaroše krosčekoval před brankou Dušana Žovince. Kladenského útočníka vytočilo, že soupeřův bek šel až příliš ochotně k zemi, a následně neudržel nervy na uzdě.

Do Žovince strčil a ten se znovu ochotně ocitl na ledě. Sudí měli jasno, zákrok vyhodnotili jako úder hlavou, za který nelze udělit jiný než úplně nejvyšší trest. „Hned jsme koukali na video, soupeř oba zákroky přifilmoval,“ zlobil se trenér David Čermák.

Poruba v tu chvíli vedla 1:0 a měla k dispozici dlouhou sedmiminutovou přesilovku, v níž mohla rozhodnout. Jenže skvělou příležitost zazdila. V dlouhé početní výhodě sice skóroval Markus Korkiakoski, ale ještě předtím udeřil v oslabení Ondřej Machala.

Šlo o klíčový moment duelu. „Přesilovky jsou naší slabinou, měly vliv i na konečný stav. Hráli jsme je chaoticky a vestoje,“ mrzelo kouče Karla Suchánka, který po nástupu na porubskou střídačku musel kousat první porážku. Po dlouhých deseti bojích.

Rytíře křivda nakopla, od té doby měli navrch, otočili výsledek a dokráčeli si pro vítězství 5:3. „Důležitým momentem bylo vyloučení Nicka Hlavy. Tohle rozhodnutí nás nakoplo. Hokejový Bůh nám to na konci vrátil a utkání jsme otočili,“ těšilo Čermáka.

Kladno pak ještě ve večerních hodinách zveřejnilo na své facebookové stránce video s inkriminovanou situací. Podle něj k úderu hlavou vůbec nedošlo. To ale nic nemění na tom, že Hlava po trestu ve hře automaticky přijde o druhé střetnutí série.

„Víme, že to mají rozhodčí těžké a nezlobíme se na ně. Jen chceme poukázat na věci, které do sportu nepatří. Chápeme, že každý dělá vše proto, aby vyhrál, ale důležitý je respekt ke hře a k soupeři. #Věříme, že by mělo být vždy na prvním místě fair play.“

Zdá se, že tahle série bude ještě hodně zajímavá a vypjatá. Její druhý díl je na programu už dnes, hrát se bude znovu od 18 hodin na kladenském ČEZ stadionu. Přidají Rytíři druhou výhru, nebo RT TORAX srovná krok? Sledujte živě na Hokejka TV!

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz