Bývalá podnikatelka Nora Kabrhelová (dříve Mojsejová) nedávno zveřejnila video, ve kterém se vyjádřila k tiskové konferenci bývalého ministra vnitra Roberta Kaliňáka (SMER). Vyčítal na ní orgánům činným v trestním řízení způsob vedení případu i samotnou argumentaci obvinění založenou na výpovědi kajícníků v kauze Jidáš. Řekl, že v případě obvinění a zadržení bývalého policejního ředitele Milana Lučanského je tolik porušení zákona, že byly překročeny všechny hranice demokratického právního státu a že mu byla upřena práva na adekvátní právní zastoupení či styk s rodinou. 

„V úterý mě vzali do vazby, v pátek jsem se dostala před soudce. Tři noci jsem byla v díře dírovatý, žádná teplá voda. Můžeš se napít, ale žádné mytí. Tři noci! A jsem žena !!“ rozčiluje se Nora. 

Zareagovala i na zveřejněný status na profilu na sociální síti dalšího exprezidenta policie ve vazbě - Tibora Gašpara. Na tom se vyjádřil jeho syn, který spravuje tátovy stránky. „Stěžuje si, že otec může jít do bufetu pouze jednou týdně. No ano, ale to není Interhotel! To je prostě basa. Máš štěstí, že můžeš jít jednou týdně do bufetu a že máš love (peníze - pozn. red.) Neboť jsou i tací, kteří je nemají!“ 

VIDEO: Mojsejová k soudu pravidelně nechodí

Nora popsala, že v cele byla s matkou tří dětí, kterou pro dva kartony pašovaných cigaret věznili deset měsíců. „Když odcházela, byla na pěti tabletách denně. Měla jsem co dělat, abych ji chudáka dala dohromady. Ona nebyla ponížená?“ zlobila se.

Dodala, že pro každého uvězněného je basa obrovským ponížením, nejen pro ty, které zadrželi při nedávných policejních raziích. Dva měsíce od zadržení prý nemohla telefonovat s příbuznými, návštěvu mohla přijmout až po dvou měsících: „Taková jsou tam pravidla!“ vysvětlila zchudlá milionářka. 

Fotogalerie
26 fotografií