Billy Kronk ze seriálu Nemocnice Chicago Hope: Nohy amputoval motorovou pilou, vždy měl po ruce hokejovou výzbroj a trpěl depresemi

Billy Kronk ze seriálu Nemocnice Chicago Hope: Nohy amputoval motorovou pilou, vždy měl po ruce hokejovou výzbroj a trpěl depresemi
Nemocnice Chicago Hope | 20th Century Fox Television
Seriál Nemocnice Chicago Hope byl jedním z prvních zahraničních dramatických seriálů odehrávajících se v nemocničním prostředí, který se u nás začal vysílat v roce 1994, tedy ve stejné době jako konkurenční Pohotovost.
Ovšem na rozdíl od Pohotovosti, která pracuje s prostředím urgentního příjmu, kde o osudech pacientů rozhodují vteřiny, seriál Chicago Hope zavedl diváky do soukromé nemocnice plné specializovaných pracovišť a doktorů, kteří na nich pracují. V jejich centru je dvojice dávných přátel a kolegů - doktor Aaron Shutt (Adam Arkin) a doktor Jeffrey Geiger (Mandy Patinkin), kteří se vedle svých pacientů musí vypořádat i se svými soukromými problémy, nároky nemocnice, kterou řídí Dr. Phillip Watters (Hector Elizondo), ale i kolegy v podobě dalších lékařů či zdravotních sester.
chicago-hope-sverazny-doktor-billy-kronk-skoncil-za-kamerou
Nemocnice Chicago Hope | 20th Century Fox Television
Od druhé řady seriálu se herecké obsazení rozrostlo o další čtyři důležité členy lékařského týmu, jmenovitě o doktora Dennise Hancocka (Vondie Curtis-Hall), doktorku Kathryn Austinovou (Christine Lahti), doktorku Diane Gradovou (Jayne Brook) a zmíněného doktora Billyho Kronka.
Role svérázného a sympatického doktora Billyho se ujal herec Peter Berg. Jeho postava vnesla do seriálu závan čerstvého vzduchu a jeho špičkování s kolegyní doktorkou Diane Gradovou patřilo k oblíbeným scénám řady diváků. I proto tyto postavy v seriálu vydržely ještě další 4 řady (tedy do páté série seriálu). V šesté řadě už se neobjevily.
Peter Berg
Nemocnice Chicago Hope - Peter Berg | 20th Century Fox Television
Zajímavostí je, že řada herců z tohoto seriálu se později setkala při natáčení dalších televizních pořadů. Mark Harmon, Rocky Carroll, Lauren Holly, Roma Maffia a Stacy Edwards se sešli v seriálu Námořní vyšetřovací služba. Thomas Gibson a Mandy Patinkin si zahráli v seriálu Myšlenky zločince (2005) a Adam Arkin, Hector Elizondo, Mark Harmon, Ron Silver a Roma Maffia účinkovali i v seriálu Západní křídlo Bílého domu.
Nikoli ale Peter Berg. Ten se po skončení účinkování v Nemocnici Chicago Hope objevil ve dvou snímcích s Tomem Cruisem Collateral a Hrdinové a zbabělcia v nedávné době si střihl menší roli v seriálu Hráčis Dwaynem Johnsonem. Jinak se ale Peter Berg věnuje hlavně produkci a režii.
Režíroval například divácky dobře hodnocené akční thrillery Deepwater Horizon: Moře v plamenech (2016), Mile 22 (2018), Na život a na smrt (2013), Království (2007) či krimi snímek Den patriotů (2016), ale i několik epizod seriálů, ve kterých účinkoval, mimo jiné zmíněné Chicago Hope nebo seriál Hráči.