Judista Krpálek vybojoval v Antalyi bronz, životní úspěch slaví také bronzový Klammert

Olympijský vítěz a mistr světa Lukáš Krpálek a po životním turnaji i David Klammert získali bronzovou medaili na Grand Slamu v Antalyi. Zatímco třicetiletý Krpálek přidal další cenný kov do své bohaté sbírky, o čtyři roky mladší Klammert slaví největší úspěch v kariéře. Oba potvrdili dobrou formu dva týdny před mistrovstvím Evropy v Lisabonu.

Antalya (Turecko) (Aktualizováno: 19:20 3. 4. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Krpálek slaví vítězství v tokijském finále.

Lukáš Krpálek | Foto: Issei Kato | Zdroj: Reauters

Krpálek do Grand Slamu vstupoval jako světová jednička. V semifinále supertěžké váhy neuspěl stejně jako na listopadovém mistrovství Evropy proti Tamerlanu Bašajevovi z Ruska, před čtyřmi měsíci v Praze to bylo ve čtvrtfinále.

Judista Krpálek potvrdil na domácím turnaji roli favorita, ve finále zdolal Ukrajince Gordijenka

Číst článek

Chuť si však spravil v duelu o bronz. Souboj nad Temurem Rachimovem z Tádžikistánu vyhrál před časovým limitem na ippon.

Klammertův životní úspěch

Klammert se dočkal životního úspěchu v 26 letech. Český reprezentant soutěžící ve váze do 90 kg v zápase o bronz zdolal v prodloužení Komronšocha Ustopirijona z Tádžikistánu. Už jednou Klammert ve světové konkurenci třetí místo obsadil, ale v roce 2018 v Tunisu to bylo na nižší Grand Prix.

Ačkoli měl proti Ustopirijonovi už dvě napomínání, ve zlatém skóre se mu povedla technika ohodnocená wazari. Prodloužení ukončil po minutě a 20 sekundách.

Klammert se tak opět přiblížil účasti na olympijských hrách v Tokiu, zatím má místo jisté. Ustopirijon předtím v pavouku vyřadil českého juniora Martina Bezděka. Ve váze do 57 kg skončila Věra Zemanová ve druhém kole, v němž nestačila na úřadující mistryni světa Kanaďanku Christu Deguchiovou.

Ve stejné fázi vypadl při své premiéře v elitním seriálu dorostenecký mistr světa Adam Kopecký (do 81 kg), v „třiasedmdesátce“ vyřadil Jana Svobodu olympijský vítěz z Ria Ital Fabio Basile.

Pro elitní české judisty byl Grand Slam v Antalyi nejen šancí na body do olympijského žebříčku, ale i přípravou na ME, které se bude v Lisabonu konat od 16. do 18. dubna. K reprezentaci se nyní připojí David Pulkrábek a Jaromír Musil, kteří v Turecku nestartovali z důvodu tréninkového výpadku po prodělané nemoci covid-19.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme