Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Kladno a Jihlava jsou na poloviční cestě do finále, doma zvládly i druhé semifinálové duely

Nejlepší tým základní části Kladno i druhá Jihlava uspěly doma i v druhých semifinálových duelech play-off první ligy. Rytíři porazili Porubu 6:2 a jihlavská Dukla zvítězila nad Vsetínem 3:1. Série na čtyři výhry pokračují v úterý a ve středu v Ostravě a ve Vsetíně.

Kladno postrádalo útočníka Nicolase Hlavu, který po trestu ve hře z úvodního utkání měl automaticky zastavenou činnost na jeden zápas. A podobně jako v pátek muselo Kladno s Porubou dohánět ztrátu.

Poprvé se dostali Ostravané do vedení v 17. minutě, kdy Andrej Košarišťan ještě vyrazil puk po střele Adama Rašky, ale z úhlu se trefil Lukáš Endál. Za 104 sekund vyrovnal tečí střely Zacharyho Frye od modré čáry Ondřej Machala.

Porubě vrátil vedení ve 24. minutě v přesilové hře Fin Markus Korkiakoski, který po sólu vyzrál na kladenského gólmana blafákem do bekhendu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 2. semifinále Kladno - Poruba

V čase 35:27 se pod vyrovnání podepsal devětačtyřicetiletý majitel Rytířů Jaromír Jágr, který v početní výhodě objel branku, nabil na levý kruh Machalovi a ten se podruhé zapsal mezi střelce.

Obrat zařídil ve 47. minutě po přihrávce Rostislava Marosze z pozice mezi kruhy Antonín Melka a hned za 39 sekund pojistil náskok tečí střely Ondřeje Mikliše Adam Kubík.

V polovině závěrečné části se v přesilovce ještě prosadil Melka a druhý gól v utkání si připsal také Kubík, jenž v oslabení při power-play Poruby trefil z vlastního obranného pásma prázdnou branku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 2. semifinále Jihlava - Vsetín

Jihlava nastoupila bez útočníka Tomáše Jiránka, který dostal od disciplinární komise svazu dvouzápasový trest za faul kolenem na vsetínského forvarda Adama Hořanského, který do utkání také nezasáhl.

Dukla, která první duel otočila z 1:3 na 4:3 po samostatných nájezdech, opět skórovala jako první.Ve 3. minutě Vítězslav Brož, který v sestavě nahradil Jiránka, projel z levé strany za pravý kruh a střelou k protější tyči překonal Jakuba Málka. Valaši odpověděli v 17. minutě v přesilové hře čtyř proti třem díky trefě Adama Zemana.

V čase 31:54 vrátil v početní výhodě Dukle náskok Jiří Fronk, k němuž se odrazila mezi kruhy od zadního mantinelu střela Filipa Dundáčka. Výsledek pečetil 64 sekund před koncem do prázdné branky Tomáš Čachotský.

Semifinále play-off první hokejové ligy - 2. zápasy:

Jihlava - Vsetín 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Branky: 3. Vítězslav Brož, 32. Fronk, 59. Čachotský – 17. A. Zeman. Rozhodčí: Zubzanda, Bejček – Kotlík, Kokrment. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. Bez diváků. Stav série: 2:0.

Kladno - Poruba 6:2 (1:1, 1:1, 4:0)
Branky: 17. a 36. O. Machala, 47. a 51. Melka, 47. a 55. Kubík – 15. Endál, 24. Korkiakoski. Rozhodčí: Petružálek, Micka - Šimánek, Hnát. Vyloučení: 7:4. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Bez diváků. Stav série: 2:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články