Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Příbram 0:0Jarolímův tým se trápí dál. Ani penalta mu nepomohla, aby porazil poslední Příbram

Ani penalta osm minut před koncem nepomohla trápící se Mladé Boleslavi k tomu, aby v duelu 25. ligového kola porazila poslední Příbram. Ladra ji kopnul tak mizerně, že vůbec netrefil bránu. Středočeské záchranářské derby tak skončilo bezbrankovou remízou, po které se topí u dna tabulky obě mužstva. Jarolímova Mladá Boleslav zůstala na patnácté příčce, Příbram, která pod novým trenérem Jozefem Valachovičem remizovala v druhém utkání po sobě, figuruje dál na poslední.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Filip Zorvan z Příbrami (vlevo) a Samuel Dancák z Mladé Boleslavi v utkání 25. kola první fotbalové ligy.

Článek

Mohl snad souboj patnáctého týmu tabulky s posledním servírovat něco jiného než bídu tykající si s nouzí? Vidina bodů byla pro oba celky pochopitelně přespříliš důležitá, takže se fotbal ani nedal očekávat, přesto i v panující mizérii měla mít domácí Mladá Boleslav navrch.

Možná by i měla, kdyby hned ve 4. minutě skončil míč z kopačky Malínského v příbramské síti. Gólmana Šimana sice domácí záložník obhodil, jenže jeho střela byla příliš slabá a pomalá, než aby se do ní dokutálela. Srbský legionář Cmiljanovič stačil balon prakticky z čáry vykopnout, takže Příbram nejhorší moment první půle přežila. Hlavičku Škody, která mířila vedle brány, samozřejmě také a na víc se domácí nezmohli.

Příbram zaměřující se od samého začátku na bránění a zhušťování prostoru před vlastní šestnáctkou i v ní a čekající na případnou příležitost ovšem také ne. Střelecký pokus Rezka byl vlastně jedinou výjimkou, která gólmana Šedu alespoň trochu postrašila.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Tomáš Ladra z Mladé Boleslavi zpytuje svědomí po neproměněné penaltě v utkání proti Příbrami.

I proto poslal trenér Jarolím do druhé půle Matějovského a společně s ním Douděru ve snaze hru oživit a mužstvo probudit.

Pokus to byl ovšem marný... Jeho tým si sice vynutil územní převahu, takže s přibývajícími minutami se už hrálo jen na příbramskou bránu, jenže ta byla pro domácí hráče zakletá. Ladrovu příležitost zmařila teč Cmiljanoviče, hlavičkující Dancák se mezi tyče netrefil, i když na něho zívala prázdná brána, vrcholem pak byla smůla lepící se na Škodu. Míč z jeho hlavy se odrazil od jedné tyče do druhé, aby poté Rezek hrozící nebezpečí uhasil.

Vrchol střelecké nemohoucnosti pak přinesla 82. minuta, kdy sudí Marek po konzultaci u videa nařídil zpětně penaltu za faul Mezery na Preislera. K exekuci pokutového kopu se postavil Ladra, ale vůbec netrefil bránu.

A když šest minut nesložil Ladra reparát a ve velké příležitosti bránu zase minul, skončil záchranářský duel bezgólovou remízou, která je v panující konstelaci málo pro obě mužstva.

Mladá Boleslav - Příbram 0:0
Rozhodčí: Marek - Váňa, Vaňkát - Hocek (video). ŽK: Antwi, Tregler (oba Příbram).
Mladá Boleslav: Šeda - Fulnek (46. Douděra), Takács, Křapka, Preisler - Dancák, Budínský (72. Skalák) - Malínský (46. Matějovský), Ladra, Zmrhal (72. Drchal) - Škoda. Trenér: Jarolím.
Příbram: Šiman - Nový, Kvída, Mezera, Cmiljanovič - Rezek (90.+ 4. Obdržal), Tregler - Pilík, Zorvan, Antwi (70. Lalkovič) - Lubega (57. Voltr). Trenér: Valachovič.

Reklama

Související témata: