Hlavní obsah

Southampton - Burnley 3:2Vydrova trefa Burnley k bodům nepomohla, Tottenham opět zaváhal

Londýn
Aktualizováno

Český fotbalista Matěj Vydra vstřelil v 30. kole anglické ligy druhý gól v sezoně, Burnley ale neudrželo dvoubrankové vedení a prohrálo 2:3 na hřišti Southamptonu. Reprezentační útočník nastoupil pošesté v řadě v základní sestavě, odehrál 78 minut a po dvou utkáních bez gólu navázal na svou úvodní trefu z utkání proti Leicesteru.

Foto: Andrew Boyers, ČTK/AP

Matěj Vydra slaví se spoluhráči z z Burnley gól v utkání Premier League proti Southamptonu.

Článek
Fotogalerie

Manchester United otočil domácí utkání s Brightonem, výhru 2:1 zařídil druhému celku tabulky v 83. minutě útočník Mason Greenwood. Tottenham remizoval 2:2 v Newcastlu a nevyužil šanci posunout se na čtvrté místo. Dva góly dal nejlepší střelec soutěže Harry Kane.

Vydra si v 28. minutě zaběhl na prodloužený míč z hlavy střelce první branky Chrise Wooda a z hranice šestnáctky z prvního dotyku prostřelil gólmana Forstera. Osmadvacetiletý útočník dal v dresu Burnley svou pátou ligovou branku.

"Saints" ale ještě do poločasu vyrovnali a v 66. minutě dokonal obrat Nathan Redmond, který stejně jako spoluhráč Danny Ings zaznamenal gól a asistenci. Southampton se výhrou posunul na 13. místo, Burnley je patnácté.

Manchester prohrával po gólu Dannyho Welbecka, který se proti svému někdejšímu týmu trefil už potřetí. United se v prvním poločase trápili a poprvé po dvou a půl letech doma ani nevystřelili na branku.

Po změně stran ale favorit zabral a soupeře z dolní poloviny tabulky nakonec udolal. Vyrovnání zařídil v 62. minutě Marcus Rashford a Greenwood rozhodl přesnou hlavičkou sedm minut před koncem základní hrací doby. United tak nadále ztrácí na vedoucího městského rivala City 14 bodů a mají zápas k dobru.

Tottenham v St. James' Parku prohrával od 28. minuty po gólu Joelintona, který využil velké chyby v rozehrávce "Kohoutů". Kane ale dvěma trefami během šesti minut utkání otočil a s 19 ligovými góly se posunul do čela tabulky střelců před Muhammada Salaha z Liverpoolu. Poslední slovo měly ale přece jen "Straky", v 88. minutě vyrovnal na 2:2 střídající Joe Willock.

Tottenham nevyhrál už šesté utkání v této sezoně, ve kterém o poločase vedl, což je nejhorší bilance v lize. Svěřenci trenéra Josého Mourinha tak nevyužili sobotního zaváhání Chelsea a na pátém místě zaostávají o dva body za svým městským rivalem. Newcastle je na 17. místě, tři body nad sestupovým pásmem.

Výsledky 30. kola anglické fotbalové ligy
Anglická fotbalová liga - 30. kolo:
Southampton - Burnley 3:2 (31. Armstrong, 42. Ings, 66. Redmond - 12. Wood z pen., 28. Vydra)
Newcastle - Tottenham 2:2 (28. Joelinton, 86. Willock - 30. a 34. Kane)
Aston Villa - Fulham 3:1 (78. a 81. Trezeguet, 87. Watkins - 61. Mitrovič),
Manchester United - Brighton 2:1 (62. Rashford, 83. Greenwood – 13. Welbeck)

Reklama

Související témata: