Adam Lacek
4. dubna 2021 • 16:10

Trumf pro bitvy o titul? Za Boleslav nastoupil v Třinci veterán Trávníček!

Autor: Adam Lacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mladá Boleslav tahala v sobotu za kratší konec. V úvodním duelu semifinále Generali Česká play off prohrála na ledě Třince 0:2. Za nezdarem stála především nedisciplinovanost a bídná produktivita. Bruslaři přijeli na trip do Slezska i s jednou zajímavou postavou. Zkušený útočník Michal Trávníček, který sezonu strávil v prvoligovém Ústí nad Labem, do sobotního klání nenaskočil. Do nedělní bitvy (17:00, ONLINE přenos sledujte ZDE >>>) už nastoupil! Trenéři ho zařadili do čtvrté formace místo Valentina Claireauxe.



Téměř celou kariéru strávil v Litvínově. Jeho milovaný klub s ním ale loni v létě rozvázal smlouvu. S veteránem a dlouholetým kapitánem nepočítal. Michal Trávníček ale ještě nechtěl končit, dohodl se na kontraktu v Ústí nad Labem, které hraje Chance ligu.

Bývalý rival Mladé Boleslavi aktuálně platí za jejího spojence. Na sever Čech posílá klub obouchávat mladíky, případně i rozehrávat hráče po zranění. A v rámci spolupráce si Bruslaři v závěru přestupového období zapsali na soupisku pro možnost využití střídavých startů trojlístek Jiří Drtina, Daniel Vrdlovec a právě Michal Trávníček.

Zkušený útočník Michal Trávníček si jeden zápas za Bruslaře střihl už v létě
Zkušený útočník Michal Trávníček si jeden zápas za Bruslaře střihl už v létě

Už 41letý bojovník si v zelenobílém dresu střihl jeden zápas v letním přípravném Generali Česká Cupu. „Mezi Ústím a Boleslaví funguje spolupráce, myslím ale, že není určena vyloženě pro mě. Zdejší kluci, kteří třeba nebudou tolik vytížení, si budou moct zahrát v Ústí. Naopak mladí kluci z Ústí by se mohli postupně zapracovat sem. Uvidíme, jestli se to nějak bude v sezoně týkat i mě,“ říkal tehdy po prohře 5:7 s Karlovými Vary.

Doteď se Boleslav obešla bez něj. V základní části v extralize nenaskočil ani jednou. V pátek každopádně vyrazil s týmem na úvodní dvojzápase semifinále do Třince. V sobotu v sestavě ještě chyběl, v neděli už nastoupil! Trenéři ho zařadili do čtvrtého útoku vedle Davida Ciencialy a Joony Jääskeläinena.

Dočká se bojovník nečekaného druhého titulu v kariéře?

BK Mladá Boleslav Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 08:09. Rodewald

Hosté: 15:00. J. Strnad, 30:42. Bičevskis, 32:30. Bernad

Sestavy

Domácí: Kacetl (Štěpánek) – Gernát, M. Doudera, Jaroměřský, D. Musil, Kundrátek, Freibergs, M. Adámek – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), M. Stránský – Hrňa, Marcinko, Kurovský – Rodewald, Špaček, M. Kovařčík – Dravecký (A), Miloš Roman, Hrehorčák.

Hosté: J. Růžička (Krošelj) – Ševc (C), Šidlík, Hrbas, Pláněk (A), Fillman, Bernad, Dlapa – J. Strnad, Bičevskis, J. Stránský – Kotala, A. Zbořil (A), Šťastný – Flynn, Najman, P. Kousal – Trávníček, Cienciala, Jääskeläinen.

Rozhodčí

Pešina, Kika – Lederer, Zíka

Stadion

WERK ARENA, Třinec

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud