Bruslaři vytáhli veterána: Je to pro mě čest, přiznává Trávníček. Rozdýchával se

Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

Semifinále mezi Oceláři a Mladou Boleslaví pokračovalo druhým duelem. Po znovu vyrovnaném průběhu utkání se z prvního semifinálového vítězství radovali Bruslaři, tým kapitána Martina Ševce tak s Třincem srovnal krok. Poprvé v bruslařském dresu do play off naskočil veterán Michal Trávníček, který byl na ledě u dvou důležitých okamžiků.

Naposledy hrál v půlce března, kdy s Ústím nad Labem vypadl ve čtvrtfinále Chance ligy proti Vsetínu. Zkušený útočník Michal Trávníček se následně přesunul do Mladé Boleslavi, kde vyčkával v záloze. Ve druhém semifinálovém klání už naskočil do zápasu. „Ve chvíli, kdy jsme s Ústím vypadli, jsem se za tři dny přesunul do Mladé Boleslavi a tam trénoval. Pro mě je čest, že mě kluci oslovili. Za to jsem opravdu rád. V první třetině jsem se trochu rozdýchával, postupem času to ale bylo lepší,“ říká ke svému startu v play off.

Bruslaři po prvním prohraném utkání předvedli lepší výkon a získali na svou stranu první bod. „Vezeme si stav 1:1, to je pro nás hodně důležité. Člověk se snaží nějak udržovat v tempu, zápasové tempo je ale ještě o kousek výš. Oproti prvnímu utkání jsme chtěli změnit náš herní projev, protože tam z naší strany chyběl důraz. Nebylo to ono, a právě toto vyhrává zápasy v play off,“ popisuje důvody mladoboleslavského úspěchu. 

Oceláři šli do vedení po krásné trefě Jacka Rodewalda, který pomocí Vejvodovy kličky zasunul kotouč zpoza branky za záda brankáře Jana Růžičky. Trávníček byl v tomto okamžiku na ledové ploše. „Přes mě šla střela, od zadního mantinelu se puk odrazil druhou stranou před bránu,“ komentuje daný moment. 

Mladoboleslavští ale ještě do první přestávky srovnali a ve druhé třetině dvěma góly odskočili. Třetí trefa Bruslařů ale padla po ofsajdu, kdy Michal Trávníček neudržel nohu na modré čáře. „Snažil jsem se rychle dostat k brance, jestli to byl ofsajd, je to škoda,“ kroutí hlavou. Sudí ale celou situaci nechali plynout a Středočeši mohli skórovat.

V obou semifinálových střetnutích nechyběly emoce. V prvním utkání neudrželi na uzdě hlavně hráči Mladé Boleslavi, ve druhé bitvě pak Oceláři, kteří se v závěru dvěma fauly připravili o možnost posledního tlaku při power play. „Je to play off, jde se na krev. Tohle k tomu patří, musíte se soupeři dostat pod kůži. Někdy se to povede Třinci, jindy zase nám. Když se nám to bude dařit víckrát, nebudeme se zlobit,“ říká.

Série se tak s vyrovnaným stavem přesouvá do Mladé Boleslavi, kde jsou ve středu a čtvrtek na programu další dva zápasy. Zůstane Michal Trávníček v sestavě? „Tohle není otázka na mě, záleží na trenérech. Další utkání je za tři dny, uvidíme. Já jsem tady záloha, když budou kluci potřebovat nebo se někdo zraní. Naskočím, abych zalepil díry v sestavě,“ uzavírá jednačtyřicetiletý forvard.

Sestřih utkání

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz