Zde může být vaše reklama.

Je nutné zlepšit pohyb První poločas jsme prospali, řekl Látal

První poločas jsme prospali, řekl Látal

foto: Petr Pelíšek

04. 04. 2021 - 22:26

Druhý zápas na Andrově stadionu v řadě prohráli fotbalisté SK Sigma Olomouc 0:1. Po porážce se Zlínem stejným výsledkem podlehli také nováčkovi z Pardubic. V zásadě šlo o remízový zápas, jenže šest minut před koncem hosté potrestali hrubku domácích. Takže trenér Hanáků Radoslav Látal nemohl být po duelu 25. kola FORTUNA:LIGY spokojený.

Jak hodnotíte utkání proti Pardubicím?
První poločas jsme totálně prospali. Nastoupili jsme vlažní, nepřipravení, nevyhrávali jsme souboje. První patnáct minut úplně, soupeř měl dvě tři standarky. To bylo absolutně bez zájmu, agresivity. Ve druhém poločase jsme ještě deset minut čekali, nechtěli jsme do sestavy sáhnout už v poločase. Pak jsme nějaké změny udělali. A dá se říct, že po prostřídání, od pětašedesáté sedmdesáté minuty, dostávali do šancí. Měli jsme dvě obrovské, ale neproměnili je. Pak jsme, bohužel, udělali velkou chybu a soupeř nás potrestal. Ale zhruba šedesát minut jsme hráli bez efektu, bez náběhů.

Budete tu chybu více vyčítat Breitemu, který dával malou domů, nebo Mandousovi, který trefil atakující protihráče?
Aleš to mohl určitě vyřešit lépe, mohl to kopnout do autu. Byla to těžší přihrávka, ale nebylo to tak těžké, aby se to nedalo vyřešit. Tu samou chybu jako Mandy ale udělal i Zifčák. Šel sám na bránu a neproměnil. To jsou momenty, kdy se láme utkání. To jsou totožné chyby. Obě situace se daly jinak vyřešit.

Čím si vysvětlujete ospalý začátek utkání?
Mysleli jsme si, že to budeme hrát do nožky. Máme problémy hrát do plných, proto jsme to hráčům zdůrazňovali. Chtěli jsme, aby tam byly náběhy za obranu, vyhrané osobní souboje. Kuba Yunis, ten nevyhrál jediný souboj. Až jsme vyhráli souboje nahoře, sklepli jsme to do stran, tak pak jsme se do šancí dostávali. Je to všechno o soubojích, nábězích a pohybu.

Proč ten pohyb nebyl ideální a vypadalo to poněkud ležérně ve srovnání s Pardubicemi?
Těžko se na to odpovídá. To se musíte zeptat hráčů. Celý týden jsme je na to připravovali. V týdnu vypadali velice dobře, tréninky vypadaly výborně. A přijde zápas a my prospíme poločas. A změní se to, až prostřídáme a pak to vypadá jinak. Ale v dnešním fotbale jak nemáte náběhy, nebudete sprintovat, tak nemáte šanci hrát velký fotbal. Protože hrát jen do nohy, na držení míče, na to už se dávno nehraje. Dokud tam tyto věci nebudou, tak nikdy nikoho neporazíme.

Už v úterý hraje Sigma proti Slovácku. Je lepší, že další zápas je tak brzy?
Samozřejmě po takové porážce jsme rádi, že to utkání bude a nebude se to s námi táhnout celý týden. Máme na přípravu dva dny. Je dobře, že to jde rychle po sobě a budeme už myslet na jiné utkání.

A plánujete nějaké větší změny v sestavě?
Naštvali mě šíleně. Pracujete s tím, chystáte se na něco. Pak přijdete na hřiště a vypadá to úplně jinak. Do sestavy jsme nechtěli sahat, protože jsme dvakrát po sobě uspěli. Nechápu, jak můžeme odehrát dva dobré zápasy, pak přijde třetí, takový.

Další články